WTA
Σπουδαία Σάκκαρη στο Σινσινάτι (vids)

 
Σπουδαία Σάκκαρη στο Σινσινάτι (vids)
Σπουδαία Σάκκαρη στο Σινσινάτι (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 8:20

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε νέα σπουδαία εμφάνιση στο Σινσινάτι και απέκλεισε την Petra Kvitova από το Western & Southern Open, στην 4η Top 10 νίκη της στο 2019.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε την 2 φορές πρωταθλήτρια στο Wimbledon με 6-4, 2-6, 6-3, για να προκριθεί στον 3ο γύρο της Premier 5 διοργάνωσης του Σινσινάτι, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης

Αμφότερες οι δυο παίκτριες έκαναν αρκετά λάθη και έχασαν από 4 φορές το σερβίς τους, όμως η Μαρία ήταν εκείνη που υπερίσχυσε πνευματικά και πήρε τους πιο κρίσιμους πόντους, σε ένα παιχνίδι που έγινε και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ διακόπηκε και αρκετή ώρα από τη βροχή.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη κατάφερε να επιστρέψει από το 2-4 και με 4 διαδοχικά κερδισμένα games να το κατακτήσει με 6-4. Στο 2ο σετ έχασε γρήγορα 2 φορές το σερβίς της και έμεινε πίσω με 1-5, χωρίς να υπάρχει γυρισμός.

Και στο 3ο σετ έμεινε πίσω με break, θυμίζοντας όμως το εναρκτήριο σετ, η πρωταθλήτριά μας είχε τα ψυχικά αποθέματα για να το γυρίσει. Από το 1-2 ισοφάρισε με break back σε 2-2 και στο 8ο game έκανε ακόμα ένα πολύ σπουδαίο break, για να προηγηθεί με 5-3. Χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα, ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη στο σερβίς της στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά παιχνιδιού. 

Για 2η φορά κέρδισε την Kvitova η Μαρία, στην 3η τους συνάντηση. Και οι 3 αναμετρήσεις τους ήταν στη φετινή σεζόν, με την Kvitova να κερδίζει την πρώτη στο Μαϊάμι και τη Σάκκαρη τη δεύτερη στη Ρώμη. Αυτή ήταν η 4η Top 10 νίκη της στο 2019 και η 6η συνολικά στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα παίκτρια πήρε μόλις το δεύτερο εισιτήριο για τη φάση των "16" του Σινσινάτι (μετά τη Venus Williams) και θα έχει μια μέρα κενό (στην οποία θα αγωνιστεί στα διπλά), μέχρι την επόμενη αναμέτρησή της την Πέμπτη, όπου θα αντιμτωπίσει μια εκ των Aryna Sabalenka και Saisai Zheng.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots