WTA
Γιορτάζει στο Σινσινάτι η Μαρία! (vids)

 
Γιορτάζει στο Σινσινάτι η Μαρία! (vids)
Γιορτάζει στο Σινσινάτι η Μαρία! (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 - 20:45

Ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε από το 6-7, 1-4 και πανηγύρισε μια νέα πολύ σπουδαία νίκη εις βάρος της Aryna Sabalenka, που την έβαλε στις "8" καλύτερες παίκτριες του Western & Southern Open.

H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ακόμα μια πολύ μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας της Aryna Sabalenka με 6-7 (4), 6-4, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά μάχης.

Ήταν η 2η συνεχόμενη Top 10 νίκη για τη Μαρία, η 5η στη φετινή χρονιά και η 7η συνολικά στην καριέρα της. Θυμίζουμε πως μόλις προχθές, είχε αποκλείσει από το Σινσινάτι και την Petra Kvitova.

Αύριο, σε έναν από τους σημαντικότερους προημιτελικούς της καριέρας της, η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την καλή της φίλη, Νο. 1 στο ταμπλό και Νο. 2 στον κόσμο, Ashleigh Barty, που κέρδισε αρκετά δύσκολα την Anett Kontaveit, με 4-6, 7-5, 7-5.

Η Σάκκαρη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος και του 1ου σετ, έχασε όμως και τις 5 ευκαιρίες που δημιούργησε για να το κατακτήσει και το πλήρωσε. Καμιά από τις δυο παίκτριες δεν έκανε break, αλλά η Ελληνίδα ήταν πιο κοντά στο τέλος του σετ.

Ενώ προστάτευσε όλα τα δικά της service game, η Σάκκαρη προηγήθηκε με 4-5, 15-40 και με 5-6, 15-40 στα σερβίς της αντίπαλής της, δεν κατάφερε όμως να αξιοποιήσει καμία από τις 3 ευκαιρίες που είχε συνολικά στο 10ο game και ακόμα 2 που είχε στο 12ο game. Η Sabalenka έστειλε το σετ στο tie-break, όπου έκανε άλλη μια ανατροπή, επιστρέφοντας από το 2-4 και κερδίζοντας 5 συνεχόμενους πόντους για το 7-4.

Η σωρεία χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για τη Σάκκαρη και στο 2ο σετ, το οποίο άνοιξε με 4 χαμένες ευκαιρίες για break στο 1ο game. H Sabalenka τις έσβησε όλες, όπως και 2 ακόμα στο 3ο game, για να ανατρέψει το 1-1, 15-40 και να προηγηθεί με 2-1.

Σα να μην έφτανε αυτό για τη Σάκκαρη, η Λευκορωσίδα έκανε break στη μοναδική ευκαιρία που είχε, πρώτη σε όλο τον αγώνα, για να "ξεφύγει" με 4-1. Δεν το έβαλε κάτω η Ελληνίδα μαχήτρια, η οποία πάλεψε και κατάφερε τελικά να κάνει το πρώτο της break, σε ένα ατελείωτο game με 7 ισοπαλίες και 5 χαμένα break point! Στην 6η της ευκαιρία στο συγκεκριμένο game, 12η σ' αυτό το σετ και 17η συνολικά στο παιχνίδι, η Σάκκαρη έκανε το παρθενικό της break και μείωσε σε 4-3.

Στο επόμενο game η Ελληνίδα επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς της για το 4-4, αποκτώντας ακόμα περισσότερη ψυχολογία για την ανατροπή. Έκανε 2ο διαδοχικό break στη συνέχεια και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4, στέλνοντας το ματς σε 3ο σετ.

Με το momentum στο πλευρό της αλλά και σε καλύτερη κατάσταση σωματικά, η Μαρία απείλησε πρώτη για break στο 3ο game, στο οποίο η Λευκορωσίδα έσωσε 2 break point για να κάνει το 2-1. Τελικά το break ήρθε στο 5ο game για τη Σάκκαρη, που πέρασε μπροστά με 3-2 και σέρβιρε επιτυχώς για το 4-2.

Η Sabalenka προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι, μειώνοντας από το 2-4, 0-30 σε 3-4, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς της Μαρίας, που πήρε εύκολα τα δυο επόμενα service game της και ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή, σε 2 ώρες και 42 λεπτά παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots