WTA
Πίσω στο Top 30 η Σάκκαρη

 
Πίσω στο Top 30 η Σάκκαρη
Πίσω στο Top 30 η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 - 8:55

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στις πρώτες 30 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και ισοφάρισε το career high της. Νέο προσωπικό ρεκόρ και για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Δυο θέσεις κέρδισε αυτή την εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία "αθόρυβα", μιας και δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επέστρεψε στο Top 30, ανεβαίνοντας στο Νο. 29 του κόσμου.

Ταυτόχρονα, η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ισοφάρισε και το career high της, το οποίο είχε πετύχει για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018. Αν κερδίσει έστω και μια θέση μετά το US Open, όπου πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον 2ο γύρο, θα σημειώσει νέο προσωπικό ρεκόρ.

Πάντα δεύτερη Ελληνίδα είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε μια θέση σήμερα και βρίσκεται στο Νο. 220. Ακολουθεί η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε ακόμα 4 θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο. 282.

Η Ελένη Κορδολαίμη βρίσκεται στο Νο. 592, ενώ στην κατάταξη της WTA βρίσκονται ακόμη οι Σαπφώ Σακελλαρίδη, Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, Ελένη Μτσνετλίτζε και Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην κατάταξη της WTA:

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης δεν άλλαξαν πολλά αυτή την εβδομάδα. Σταθερή στο Νο. 1 είναι η Naomi Osaka, η οποία ωστόσο θα έχει σημαντική απώλεια σε 2 εβδομάδες, αν δεν καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο US Open.

Πιο πιθανό να την αντικαταστήσει στην κορυφή είναι η Ashleigh Barty, που αυτή τη στιγμή υπολείπεται μόλις 105 βαθμών της Γιαπωνέζας, ενώ κοντά τους είναι και η Karolina Pliskova, που έχει 291 βαθμούς απόσταση από το Νο. 1.

Η Simona Halep είναι σε σημαντική απόσταση πίσω τους, στο Νο. 4, ενώ την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει η Elina Svitolina. Η Aryna Sabalenka αποχώρησε από το Top 10, καθώς έχασε 4 θέσεις και υποχώρησε στο Νο. 13.

27 θέσεις άφησε πίσω της η Magda Linette, η οποία κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο νεοσύστατο τουρνουά του Μπρονξ και σκαρφάλωσε στο Νο. 53, στην πρώτη της είσοδο στο Top 50. Η φιναλίστ του Bronx Open, Camila Giorgi, κέρδισε 10 θέσεις και επέστρεψε στο Top 50, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο. 48.

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots