WTA
Στο Νο.30 η Σάκκαρη - ξανά career high η Παπαμιχαήλ

 
Στο Νο.30 η Σάκκαρη - ξανά career high η Παπαμιχαήλ
Στο Νο.30 η Σάκκαρη - ξανά career high η Παπαμιχαήλ
tennisnews team Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:22

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα, αλλά παρέμεινε στο Top 30. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 4 θέσεις και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ 3, βελτιώνοντας και πάλι το career high της.

Η Σάκκαρη δεν αγωνίστηκε ούτε την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό της στον καρπό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο Νο.30 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.28, όπου βρισκόταν.

Ακόμα μια εβδομάδα θα απουσιάσει η Μαρία, που θα χάσει και το China Open αυτή την εβδομάδα, για να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα της στο τουρνουά του Linz, στην Αυστρία.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είναι για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.2 της Ελλάδας. Αυτή την εβδομάδα η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται στο Νο.228 του κόσμου, κερδίζοντας 4 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 3 θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.260 του κόσμου. Η 26χρονη Δέσποινα μπήκε για πρώτη φορά στο Top 300 της WTA τον προηγούμενο μήνα, ενώ στις αρχές της χρονιάς ήταν στο Νο.490 της κατάταξης.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Η μοναδική αλλαγή στις πρώτες θέσεις της κατάταξης γι' αυτή την εβδομάδα, ήταν η άνοδος της Simona Halep στο Νο.5, με τη Ρουμάνα να αφήνει στο Νο.6 την Bianca Andreescu.

Στην κορυφή παραμένει η Ashleigh Barty, με την Karolina Pliskova να είναι στη 2η θέση και την Elina Svitolina στην 3η. Η Naomi Osaka είναι στο Νο.4, ακολοθούν Halep και Andreescu, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Petra Kvitova, Kiki Bertens, Serena Williams και Belinda Bencic. 

Δυο παίκτριες βελτίωσαν τα ρεκόρ τους στο Top 30. Η Petra Martic κέρδισε 5 θέσεις και για πρώτη φορά βρίσκεται στο Νο.17, ενώ η Alison Riske άφησε πίσω της 11 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.24 του κόσμου.

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots