WTA
Τέλος η Zhuhai και η σεζόν για Σάκκαρη (vid)

 
Τέλος η Zhuhai και η σεζόν για Σάκκαρη (vid)
Τέλος η Zhuhai και η σεζόν για Σάκκαρη (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 12:10

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε απέναντι στην Elise Mertens, έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ, τελικά όμως δεν πήρε το κάτι παραπάνω και αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του WTA Elite Trophy. 

Η πρώτη παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο WTA Elite Trophy δεν κύλησε με τον ιδανικότερο τρόπο, αλλά σίγουρα ήταν μια εβδομάδα που προσέφερε πολύτιμες και μοναδικές εμπειρίες στην Ελληνίδα τενίστρια, που για πρώτη φορά στην καριέρα της αγωνίστηκε στο τουρνουά του Zhuhai στην Κίνα.

Στη δεύτερη αναμέτρησή της, που έμελλε να είναι και η τελευταία, η 24χρονη Μαρία ηττήθηκε από την Elise Mertens με 6-2, 3-6, 6-2 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Zhuhai, καθώς και τη σεζόν της.

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα στο Rose Group, όπου Aryna Sabalenka και Mertens έχουν από μια νίκη και θα παλέψουν αύριο για την 1η θέση του ομίλου, που οδηγεί στα ημιτελικά. Στην 3η θέση θα παραμείνει η Μαρία, που δεν κατάφερε να πετύχει νίκη.

Σήμερα, παρά το εκπληκτικό 1ο σετ της Mertens και το double break που έκανε για το 6-2, η Σάκκαρη αντιστάθηκε και κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση, ενάντια στη ροή του αγώνα, που έδειχνε Mertens.

Η Ελληνίδα έσβησε break point στο 1ο game του 2ου σετ και έκανε εκείνη πρώτη το break, για να βρεθεί μπροστά με 2-0. ΈΚανε μάλιστα και 2ο διαδοχικό break στη συνέχεια και απέκτησε ένα προβάδισμα ασφαλείας με 4-0.

Η Mertens μείωσε σε 4-1, αλλά η Σάκκαρη πλησίασε ακόμα πιο κοντά στο σετ, όταν με 3ο διαδοχικό break έφτασε στο 5-1. Η Βελγίδα έκανε ξανά break, αυτή τη φορά κατάφερε να μειώσει με 5-3 κρατώντας για πρώτη φορά στο σετ το σερβίς της, όμως η Σάκκαρη δεν "λύγισε" και έμεινε δυνατή, για να κλείσει το σετ στο σερβίς της, κάνοντας το 6-3.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Mertens μπήκε δυνατότερα, έκανε break νωρίς για το 2-0 και δεν κοίταξε πίσω της. Μπορεί η Σάκκαρη να μείωσε προσωρινά σε 2-1, έχοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 στο σερβίς της, η Βελγίδα όμως απάντησε με ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων game, που της χάρισαν το 3ο σετ με το εμφατικό 6-1, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση σε 1 ώρα και 44 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots