WTA
Εγκατέλειψε η Bencic, πιο κοντά στην υπεράσπιση η Svitolina (vid)

 
Εγκατέλειψε η Bencic, πιο κοντά στην υπεράσπιση η Svitolina (vid)
Εγκατέλειψε η Bencic, πιο κοντά στην υπεράσπιση η Svitolina (vid)
tennisnews team Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 - 14:47

H Belinda Bencic υπέκυψε στον πόνο και εγκατέλειψε στα μέσα του 3ου σετ του ημιτελικού, με την Elina Svitolina να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό και να θέλει μια νίκη ακόμα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο WTA Finals. 

Μια νίκη θέλει ακόμα για να κάνει το 5 στα 5 και να κερδίσει το αστρονομικό ποσό των 4,725 εκατομμυρίων δολαρίων η Elina Svitolina, η οποία αν καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο WTA Finals, θα κερδίσει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία του τένις, σε άνδρες και γυναίκες.

Η περσινή πρωταθλήτρια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σήμερα, αλλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και είχε το προβάδισμα με 5-7, 6-3, 4-1, όταν τελικά η Bencic, η οποία αγωνιζόταν με ενοχλήσεις στο πόδι της, υπέκυψε στον πόνο και σήκωσε λευκή πετσέτα.

10 συνεχόμενες νίκες μετράει πλέον η Svitolina στο WTA Finals, όπου είχε παραμείνει αήττητη το 2018 (5-0), ενώ είχε κερδίσει και τον τελευταίο της αγώνα για το round robin - χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά - το 2017.

Αύριο, θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της στο Finals και πρώτο στη Shenzhen, όπου διεξάγεται για πρώτη φορά το τουρνουά. Θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στην Ashleigh Barty και στην Karolina Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots