WTA
Αγία Πετρούπολη: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

 
Αγία Πετρούπολη: Το πρόγραμμα των ημιτελικών
Αγία Πετρούπολη: Το πρόγραμμα των ημιτελικών
tennisnews team Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 - 5:02

Σε λίγες ώρες η Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό του Premier τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία. Δείτε το σημερινό πρόγραμμα του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Στη μια το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα μπει στο κεντρικό γήπεδο της Sibur Arena η Μαρία Σάκκαρη, για την αναμέτρησή της με την Elena Rybakina, στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ανέβηκε μετά το Australian Open στο career high της, Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-6, 1-2 χθες ενάντια στο Νο.5 του κόσμου, Belinda Bencic, για να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό στη φετινή χρονιά.

Συνολικά θα αγωνιστεί σε ημιτελικό WTA διοργάνωσης για 8η φορά στην καριέρα της και θα διεκδικήσει την είσοδό της σε έναν τελικό για 3η φορά, μετά από το Σαν Χοσέ το 2018 (φιναλίστ) και το Ραμπάτ το 2019 (νικήτρια). Σε τουρνουά Premier μόνο άλλη μια φορά έχει προκριθεί σε τελικό, το καλοκαίρι του 2018 στο Σαν Χοσέ.

Απέναντι στην 20χρονη Rybakina, που την τελευταία σεζόν είχε μεγάλη αγωνιστική άνοδο και αυτό αποτυπώθηκε και στη θέση της στην κατάταξη, θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά. Θα είναι και βαθμολογική η μάχη τους, αφού η νικήτρια του αγώνα θα εξασφαλίσει την πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού, θα γίνει στο ίδιο γήπεδο και ο δεύτερος, ανάμεσα στην Ekaterina Alexandrova και στην Kiki Bertens. Η Alexandrova κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και έχει αποκλείσει τις Daria Kasatkina και Donna Vekic, ενώ χθες δεν αγωνιστική, ξεπερνώντας με walkover το εμπόδιο της Petra Kvitova. H Bertens είναι το φαβορί του αγώνα, βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και έχει κερδίσει ως τώρα τις Veronika Kudermetova και Anastasia Potapova, χωρίς να χάσει σετ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου:

Sibur Arena:
13:00 Maria Sakkari v. Elena Rybakina SuperTennis
14:30 Ekaterina Alexandrova v. Kiki Bertens SuperTennis

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots