WTA
20ός τίτλος καριέρας για τη Halep! (vids)

 
20ός τίτλος καριέρας για τη Halep! (vids)
20ός τίτλος καριέρας για τη Halep! (vids)
tennisnews team Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 - 20:26

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, η Simona Halep κατόρθωσε να "λυγίσει" την Elena Rybakina στο tie-break του 3ου σετ και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Dubai Tennis Championships.

Μετά από 2,5 ώρες ενός γεμάτου και πολύ κλειστού αγώνα, η Halep επικράτησε της Rybakina με 3-6, 6-3, 7-6 (5), για να γίνει η νέα πρωταθλήτρια στο Dubai Tennis Championships. Αυτός ήταν ο 20ός τίτλος καριέρας για την 28χρονη Ρουμάνα.

Η Rybakina ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2 και να το κατακτήσει λίγο αργότερα με 6-3, σε ένα game που χρειάστηκε να σβήσει 2 break point και τελικά υπερασπίστηκε το σερβίς της στο 3ο της set point.

Στο 2ο σετ η Halep πήρε πρώτη το πάνω χέρι για το 4-1. Η 20χρονη Καζάκα μείωσε σε 4-3, 0-30 και είχε 2 game points για την ισοφάριση, αλλά η Halep έκανε το break και ανέκτησε το προβάδισμα, για το 5-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έστειλε τον τελικό σε 3ο σετ.

Εκεί η μάχη κορυφώθηκε, με την Halep να μένει πίσω με 1-3, αλλά να απαντάει άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς η Ρουμάνα, όταν ήταν πίσω με 4-5, αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία της και ισοφάρισε.

Στο 11ο game έκανε και το break που την έβαλε για πρώτη φορά σε όλο τον αγώνα σε θέση οδηγού, αλλά δεν ήταν αρκετό, καθώς στο αμέσως επόμενο game έκανε break και η Rybakina, που ισοφάρισε σε 6-6.

Στο tie-break η Halep ήταν πίσω μέχρι το 4-5, αλλά κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους και "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά στο court.

Η Halep βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 20-17 νίκες, κερδίζοντας τον πρώτο της τίτλο από τον περσινό Ιούλιο. Στο Ντουμπάι, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Rybakina, η οποία ήταν φιναλίστ και την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, έφτασε συνολικά τις 6 παρουσίες σε τελικούς στην καριέρα της, παραμένοντας στους 2 τίτλους (2-4). Τη Δευτέρα θα κερδίσει 2 ακόμα θέσεις και θα βελτιώσει ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.17 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots