WTA
Διατηρείται στο Top 20 η Σάκκαρη

 
Διατηρείται στο Top 20 η Σάκκαρη
Διατηρείται στο Top 20 η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 - 15:35

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Στο Νο.4 ανέβηκε η Sofia Kenin και στο Top 5 επέστρεψε η Elina Svitolina. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Για ακόμα μια εβδομάδα, η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Top 20 και στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, σε μια εβδομάδα με μικρές αλλαγές στην πρώτη 20άδα της κατάταξης.

Δυο μεγάλες κερδισμένες ήταν η Sofia Kenin και η Elina Svitolina, που ήταν και οι πρωταθλήτριες των δυο τουρνουά της εβδομάδας. Η Kenin κατέκτησε το Lyon Open, που ήταν ο 2ος τίτλος της στη χρονιά μετά το Australian Open, και ανέβηκε στο Νο.4 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Svitolina κατέκτησε το Monterrey Open και κέρδισε 2 θέσεις, επιστρέφοντας στο Νο.5 του κόσμου.

Η φιναλίστ του Monterrey Open, που ήταν για πρώτη φορά φιναλίστ σε WTA διοργάνωση, Marie Bouzkova, κέρδισε 10 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 50, ανεβαίνοντας στο Νο.47. Η Anna-Lena Friedsam, που έπαιξε στον πρώτο της τελικό μετά από 5 χρόνια στη Λυών, κέρδισε 30 θέσεις και από το Νο.136 σκαρφάλωσε στο Νο.106.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στη χώρα μας, στο Νο.2 μένει σταθερά η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.264 του κόσμου, ενώ ακολουθεί η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε 2 θέσεις και επέστρεψε στο Top 300. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ακολουθεί, στο Νο.805, και η Ελένη Κορδολαίμη στο Νο.847. Στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Ελένη Μτσεντλίτζε, Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots