WTA
Σάκκαρη: "Θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο"

 
Σάκκαρη: "Θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο"
Σάκκαρη: "Θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο"
tennisnews team Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 - 22:11

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης, ο στόχος και τα όνειρά της όμως δεν σταματούν εκεί.

"Στο γυναικείο τένις, οι διαφορές μεταξύ μας είναι μικρές. Δεν είναι σαν τους άνδρες. Λίγο πολύ όλες έχουμε παρόμοια φυσική κατάσταση. Αυτό που κάνει τις μεγαλύτερες διαφορές είναι το πως διαχερίζεται η κάθε μια το ψυχολογικό κομμάτι", είπε η Σάκκαρη, στο περιοδικό Porsche Central & Eastern Europe.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι πρέσβειρα της Porsche, αναφέρθηκε και στα παραδείγματα παικτριών που θαύμαζε μεγαλώνοντας, όπως οι Serena Williams, Kim Clisters και Justine Henin.

"Έχουμε διαφορετική κουλτούρα και ως Ελληνίδα είμαι πιο εκφραστική, αλλά αν δεν έχεις τον τεράστιο αυτοέλεγχο που έχει η Serena, δεν μπορείς να φτάσεις σ' αυτό το επίπεδο."

Από όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, ο στόχος της Μαρίας ήταν ένας, να κατακτήσει την κορυφή. Εργάζεται πολύ σκληρά γι' αυτό, έχει καταφέρει ήδη να διαψεύσει πάρα πολλούς με τις επιδόσεις της και το "πάγωμα" της παγκόσμιας κατάταξης την βρίσκει στο Νο.20 της WTA.

"Κάποιες παίκτριες είναι ικανοποιημένες αν φτάσουν στην 50ή ή στην 30ή θέση του κόσμου. Είναι χαρούμενες αν διατηρηθούν εκεί. Τα χρήματα είναι αρκετά, μεγάλη δόση επιτυχίας, αρκετή φήμη. Εγώ όμως θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο, είναι τόσο απλό. Δεν αμφιβάλλω πως κι ένα μικρό παιδί θα έλεγε το ίδιο, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και τα δίνω όλα."

Όπως και μέσα σε έναν αγώνα, που είναι συγκεντρωμένη και μάχεται στον κάθε πόντο ξεχωριστά, έτσι και στην καριέρα της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κοιτάζει τον κάθε στόχο ξεχωριστά. Έτσι κατάφερε να μπει με αργά αλλά σταθερά βήματα στο Top 20 και ο επόμενος στόχος, τον οποίο θα πρέπει να πετύχει για να γίνει η κορυφαία στον κόσμο, είναι φυσικά το Top 10: "Αν βρεθώ εκεί, τα πάντα είναι πιθανά."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots