WTA
Πρωταθλήτρια η Kvitova στην Πράγα (vid)

 
Πρωταθλήτρια η Kvitova στην Πράγα (vid)
Πρωταθλήτρια η Kvitova στην Πράγα (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 - 4:46

Η Petra Kvitova κατέκτησε το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαν οι περισσότερες από τις καλύτερες Τσέχες τενίστριες, ολοκληρώνοντας το τριήμερο με 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και κανένα χαμένο σετ.

Στον τελικό του πρωταθλήματος γυναικών της Τσεχίας, η Kvitova επιβλήθηκε της Karolina Muchova, Νο.26 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 6-3, σε 78 μόλις λεπτά.

Είχε βρεθεί πίσω με 1-3 η 2 φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά κέρδισε στη συνέχεια 8 συνεχόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 6-3, 3-0, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. Η Muchova μείωσε σε 4-3 στο 2ο σετ, αλλά η Kvitova ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι με νέο break για το 5-3 και λίγο αργότερα σέρβιρε επιτυχώς για τον τίτλο.

Μετά από 3 μήνες απουσίας, η Kvitova επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους αγώνες, καθώς δεν έχασε ούτε σετ στις 3 δυνατές αναμετρήσεις που έδωσε στην Πράγα. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Barbora Krejcikova με 7-6 (3), 6-2 και στα ημιτελικά την Katerina Siniakova με 7-5, 6-3.

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν όλες οι κορυφαίες Τσέχες τενίστριες, με την απουσία μόνο της Karolina Pliskova, Νο.3 στον παγκόσμια κατάταξη και Νο.1 αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots