WTA
Στο Top 8 η Σάκκαρη - χωρίς αλλαγές η 10άδα

 
Στο Top 8 η Σάκκαρη - χωρίς αλλαγές η 10άδα
© Mubadala Citi DC Open
tn team Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 8:24

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, που δεν είχε καμία αλλαγή αυτή την εβδομάδα στην κορυφαία 10άδα. Στο Νο.12 ανέβηκε η Liudmila Samsonova.

Μπορεί να μην τα πήγε όπως θα ήθελε στο Μόντρεαλ την περασμένη εβδομάδα, αυτό όμως δεν στοίχισε βαθμολογικά στη Μαρία Σάκκαρη, που διατήρησε τη θέση της στο Νο.8 της κατάταξης της WTA σήμερα.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο Top 10, με την Iga Swiatek να είναι πάντα πρώτη και να αυξάνει λίγο τη διαφορά της από τη δεύτερη Aryna Sabalenka, που πλέον είναι στους 984 βαθμούς.

Στο Νο.3 παρέμεινε η Jessica Pegula, που κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντρεαλ και αύξησε τη συγκομιδή της κατά 550 "καθαρούς" βαθμούς, ενώ πίσω της βρίσκεται η Elena Rybakina.

Στο No.5 είναι η Ons Jabeur, στο Νο.6 η Caroline Garcia και στο Νο.7 η Coco Gauff. Η Σάκκαρη ακολουθεί στο Νο.8, έχοντας αρκετά κοντά της την Petra Kvitova στο Νο.9 και την Marketa Vondrousova στο Νο.10.

Η φιναλίστ του Μόντρεαλ, Liudmila Samsonova, κέρδισε 6 θέσεις αυτή την εβδομάδα και σκαρφάλωσε στο Νο.12 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high της.

Μετά την πολύ καλή πορεία της, η Danielle Collins κέρδισε με τη σειρά της 14 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.34.

Τέλος, η qualifier στο Μόντρεαλ Alycia Parks, άφησε πίσω της 7 θέσεις και για 1η φορά σκαρφάλωσε στο Νο.40 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της κατά 3 θέσεις.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Όσον αφορά τις Ελληνίδες, ανοδικές πορείες έχουν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, με την πρώτη να κερδίζει 6 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.164 και τη δεύτερη να κερδίζει 9 και να ανεβαίνει στο Νο.193. Η Παπαμιχαήλ κέρδισε και 10 θέσεις στο διπλό, όπου είναι πολύ ψηλά, στο Νο.137.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη είχε μικρές ανόδους, τριών θέσεων στα μονά (Νο.297) και μιας στα διπλά (Νο.156), ενώ νέα career high πραγματοποίησαν η Έλενα Χριστοφή στα διπλά, όπου βρέθηκε στο Νο.303 του κόσμου, καθώς και η Μιχαέλα Λάκη στα μονά, που κέρδισε μια θέση, στο Νο.477.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots