WTA
Κέρδισε μια θέση η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Mubadala Citi DC Open
tn team Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 - 23:00

Μετά και την πρόκρισή της στον 1ο της τελικό για το 2023, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Μετά και την πορεία της μέχρι τον τελικό της Ουάσινγκτον, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία συνεχίζει να είναι σταθερά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Σεπτέμβριο του 2021, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.8 του κόσμου.

Η πρωταθλήτρια της Ουάσινγκτον, Coco Gauff, διατήρησε τη θέση της στο Νο.7 του κόσμου.

Πάντα στο Νο.1 είναι η Iga Swiatek και πίσω της βρίσκεται η Aryna Sabalenka. Στο Νο.3 ανέβηκε η Jessica Pegula, που κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.4 την Elena Rybakina.

Την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει η Ons Jabeur, ενώ πίσω της στο Νο.6 βρίσκεται η Caroline Garcia. Στο Νο.7 είναι η Gauff, στο Νο.8 η Σάκκαρη και στο Νο.9 υποχώρησε η Petra Kvitova. Το Top 10 κλείνει η Marketa Vondrousova.

Τρεις παίκτριες στο Top 50 βελτίωσαν τα career high τους αυτή την εβδομάδα. Η Marta Kostyuk κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.32, ενώ μια θέση κέρδισε η Anna Blinkova, που βρίσκεται στο Νο.34. Τέλος, η Varvara Gracheva άφησε πίσω της 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.40.

Τέλος, η πρωταθλήτρια της Πράγας, Nao Hibino, κέρδισε 52 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.84 του κόσμου, ενώ η φιναλίστ, η μόλις 18χρονη Linda Noskova, κέρδισε 19 θέσεις και βελτίωσε το career high της στο Νο.52.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots