WTA
Σάκκαρη: "Αν ακυρωνόταν το tour, θα έτρεχα στο Πανελλήνιο στίβου!"

 
Σάκκαρη: "Αν ακυρωνόταν το tour, θα έτρεχα στο Πανελλήνιο στίβου!"
Σάκκαρη: "Αν ακυρωνόταν το tour, θα έτρεχα στο Πανελλήνιο στίβου!"
tennisnews team Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 - 10:00

Η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε πολύ χαρούμενη που είναι και πάλι πίσω στη δράση, όμως δεν έκρυψε πως είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να προπονηθεί για να τρέξει στα 100 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, αν ακυρωνόταν η σεζόν στο τένις! Αναλυτικά όλα όσα είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στην πρώτη της επίσημη συνέντευξη Τύπου μετά από 158 ημέρες.

"Αν το tour ακυρωνόταν θα αγωνιζόμουν στον στίβο, στα 100 μέτρα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα", είπε χαρακτηριστικά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και Νο.20 στην παγκόσμια κατάταξη, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για τουρνουά που έδωσε από τις 26 Φεβρουαρίου!

"Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι στις 8 Αυγούστου. Το λέγαμε για πλάκα με τον γυμναστή μου, αλλά μέσα μου στ' αλήθεια ήθελα να τρέξω. Υπήρχαν οι φήμες ότι μπορεί το tour να ακυρωνόταν, οπότε σκέφτηκα να έκανα κάτι άλλο.

Είμαι γρήγορη. Ήξερα πως δεν θα κέρδιζα σίγουρα, γιατί δεν είμαι επαγγελματίας. Αλλά ναι, το σκεφτόμουν. Μπορώ να τρέξω τα 100 μέτρα χωρίς εμπόδια και χωρίς χαμηλή θέση εκκίνησης στα 12,7 δευτερόλεπτα. Ο γυμναστής μου, που είναι επίσης ειδικός στο στίβο, μου είπε ότι αν προετοιμαζόμουν πιθανότατα μπορούσα να μπω στον τελικό", πρόσθεσε η Μαρία, η οποία βεβαίως γυμνάζεται με τον άλλοτε πρωταθλητή μας στα αγωνίσματα ταχύτητας, κυρίως στα 200 μέτρα, Γιώργο Παναγιωτόπουλο. 

Η Σάκκαρη δούλεψε για αρκετό καιρό μόνο με το σώμα της χωρίς να παίζει τένις, εξαιτίας του lockdown. Γι' αυτό το λόγο πέρασε από το μυαλό της και το ενδεχόμενο να τρέξει στα 100 μέτρα.

"Ξεκίνησα το τένις στις 4 Μαΐου, αλλά πριν απ' αυτό δούλευα με τον γυμναστή μου σε εξωτερικούς χώρους, όπου μας επιτρεπόταν να προπονηθούμε. Έτρεχα πολύ, νομίζω πως έτρεξα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη ζωή μου."

Πριν από 5 μήνες περίπου, όταν η έξαρση του κορωνοϊού άρχισε να ακυρώνει μεγάλες διοργανώσεις, η Μαρία βρισκόταν στην Αμερική, όπως και οι περισσότεροι τενίστες του top επιπέδου.

"Όταν ακυρώθηκαν το Indian Wells και το Μαϊάμι, επέστρεψα στην Αθήνα. Έμεινα στο σπίτι με τα αδέρφια μου για δυο εβδομάδες, μακριά από τους γονείς μου, επειδή όλοι είχαμε επιστρέψει από το εξωτερικό και θέλαμε να είμαστε προσεκτικοί, παρόλο που δεν είχαμε συμπτώματα. Κανείς μας δεν πέρασε τον ιό. Στην Ελλάδα κάναμε καλή δουλειά και ήμασταν προσεκτικοί. Είμαι περήφανη για τη χώρα μου.

Δεν έχω μείνει στο σπίτι για 5 συνεχόμενους μήνες από τότε που ήμουν 12 χρονών. Ήταν όμορφη εμπειρία. Μετά από λίγο ήθελα ξανά λίγη δράση και ταξίδια, αλλά πέρασα καλά στο σπίτι. Είδα τους φίλους μου, ξεκουράστηκα κάποιες εβδομάδες, απόλαυσα τον χρόνο με την οικογένειά μου. Για μια εβδομάδα πήγα σε ένα νησί και ήταν όμορφα. Πέρασα χρόνο με ανθρώπους. Αλλά μου έλειψε το τένις."

Τέλος, η Μαρία έκανε και ένα σχόλιο για τις υπόλοιπες παίκτριες, με τις οποίες αντάμωσε ξανά μετά από τόσους μήνες.

"Η μόνη που είχα δει ξανά ήταν η Donna (Vekic). Ειδωθήκαμε στο Μονακό. Με τα άλλα κορίτσια δεν αγκαλιαζόμαστε, δίνουμε μόνο τις γροθιές μας (fist-bump). Είναι περίεργο. Είμαστε συνηθισμένες να βλεπόμαστε κάθε εβδομάδα και τώρα δεν έχουμε ειδωθεί για 5 μήνες."

Απόψε, στον τελευταίο αγώνα του προγράμματος, περίπου στις 23:00 ώρα Ελλάδας, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Kristyna Pliskova, για τον 1ο γύρο του Palermo Ladies Open.

"Είμαστε πίσω στους αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Νιώθω ευτυχισμένη που επιστρέψαμε."

Φωτογραφία: WTA / Jimmie48

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots