WTA
Νίκη με ανατροπή για τη Serena (vid)

 
Νίκη με ανατροπή για τη Serena (vid)
Νίκη με ανατροπή για τη Serena (vid)
tennisnews team Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 - 21:15

H Serena Williams επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Bernarda Pera, στην πρώτη αναμέτρηση που έδωσε μετά από 5 μήνες.

Η 39χρονη Αμερικανίδα, κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Pera, αλλά ήταν η παίκτρια που πανηγύρισε τελευταία, παίρνοντας τη νίκη με 4-6, 6-4, 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά παιχνιδιού.

Η Serena δεν κατάφερε να "σπάσει" καμιά φορά το σερβίς της Pera στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ παρόλο που προηγήθηκε με 3-1 ισοφαρίστηκε σε 3-3. Στο 9ο game βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό, καθώς ήρθε αντιμέτωπη με τριπλό break point, κατάφερε όμως να επιστρέψει από το 0-40, να σβήσει συνολικά 4 break points και τελικά να κρατήσει το σερβίς της, για να περάσει μπροστά με 5-4.

Αυτό ήταν και το σημείο που άλλαξε όλο το παιχνίδι, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή στη σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια. Στο αμέσως επόμενο game εκμεταλλεύτηκε το momentum και έκανε break για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4, ενώ στο 3ο σετ είχε πλέον ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, κάνοντας break στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να "σφραγίσει" τη νίκη με ένα love service game για το 6-1. 

H Serena θα περιμένει τη μεγάλη αναμέτρηση της αδερφής της, Venus Williams, με τη Victoria Azarenka, για να μάθει την παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Top Seed Open, στο Λέξινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots