WTA
Νέα ανατροπή και 8άδα η Serena (vid)

 
Νέα ανατροπή και 8άδα η Serena (vid)
Νέα ανατροπή και 8άδα η Serena (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 - 22:58

H Serena Williams κέρδισε τη Venus Williams στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας και εξασφάλισε μια θέση για την προημιτελική φάση του Top Seed Open στο Λέξινγκτον.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Serena Williams έμεινε πίσω με σετ, αλλά κατάφερε να βγει νικήτρια από την αναμέτρησή της με τη Venus Williams, επικρατώντας με 3-6, 6-3, 6-4

Η Serena προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά η Venus απάντησε με ένα σερί 5 κερδισμένων games και πήρε το 1ο σετ με 6-3. 

Στο 2ο σετ η Serena έπαιξε καλύτερα και πίεσε περισσότερο. Δημιούργησε τα πρώτα της break point στο 4ο game, αλλά η Venus ανταπεξήλθε και τα έσβησε για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 6ο game η Serena είχε νέες ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκε την 3η - 5η συνολικά στo σετ - για να κάνει το break και να "ξεφύγει" με 4-2. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα 2 επόμενα service games της η κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, που πήρε το 2ο σετ με 6-3.

Στο τελευταίο σετ η Venus είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια τεράστια πρόκριση στα 40 της χρόνια, καθώς έκανε δυο συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 4-2. Ήταν η σειρά της αδερφής της ωστόσο για back-to-back breaks, με τη Serena να κερδίζει τα 4 τελευταία games του ματς και να παίρνει τη νίκη.

Η Serena, η οποία έχει 19 νίκες πλέον σε 31 αναμετρήσεις (19-12) απέναντι στη Venus στο tour, θα περιμένει την αναμέτρηση της Shelby Rogers με τη Leylah Fernandez για να μάθει την παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Top Seed Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots