WTA
Κέρδισε και περιμένει η Σάκκαρη!

 
Κέρδισε και περιμένει η Σάκκαρη!
Κέρδισε και περιμένει η Σάκκαρη!
tennisnews team Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 - 22:42

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το 2 στα 2 στη Νέα Υόρκη κερδίζοντας και τη Yulia Putintseva χωρίς να χάσει σετ και εξασφάλισε την είσοδό της στη 16άδα του Western & Southern Open, όπου μπορεί να συναντήσει τη Serena Williams!

H Σάκκαρη έκανε και σήμερα ένα πολύ καλό παιχνίδι στη Νέα Υόρκη και πήρε τη νίκη απέναντι στην Putintseva με 6-4, 7-6 (9), για να εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των "16" του Western & Southern Open.

Η Σάκκαρη, η οποία κέρδισε στον 1ο γύρο του τουρνουά την Coco Gauff με το εμφατικό 6-1, 6-3, κατάφερε να διατηρήσει και σήμερα το απόλυτο των κερδισμένων σετ, απέναντι στην σκληροτράχηλη Putintseva.

Στο εναρκτήριο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε το καθοριστικό break στο 10ο game και το κατέκτησε με 6-4. Αργότερα, έχοντας και το momentum με το μέρος της, άνοιξε το 2ο σετ με break και προηγήθηκε με 3-1, όμως τα πράγματα αποδείχτηκαν πιο δύσκολα απ' όσο έδειχνε το αποτέλεσμα.

Η Putintseva πάλεψε σκληρά και κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το 2ο σετ με 3-3. Στη συνέχεια οι δυο παίκτριες υπερασπιζόντουσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, φτάνοντας έως το tie-break.

Εκεί η Putintseva έφτασε να προηγείται με 3-0, αλλά ήρθε η σειρά της Σάκκαρη να ανατρέψει την κατάσταση. Κερδίζοντας τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους, η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε σε θέση οδηγού στο 5-4 και είχε match point στο 6-5. Η Putintseva το έσβησε και είχε με τη σειρά της 2 χαμένα set point στο 7-6 και στο 8-7.

Η μάχη συνεχίστηκε έως τον 20ό πόντο του tie-break, όπου η Σάκκαρη κατάφερε στο 3ο της match point συνολικά να "σφραγίσει" τη νίκη, κατακτώντας με 11-9 το tie-break, έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά συνολικού παιχνιδιού. 

Στον 3ο γύρο του Western & Southern Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε τη Serena Williams, είτε την Arantxa Rus. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots