WTA
Σάκκαρη: "Ένιωσα πολύ καλά εκεί έξω"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 - 11:45

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην πρεμιέρα της στην Οστράβα, αλλά και για την επόμενη πολύ δύσκολη μάχη της με την Elina Svitolina.

"Διατήρησα μια παρόμοια τακτική με την τελευταία φορά, απλά τα πήγα καλύτερα στην εκτέλεση σε σχέση με τότε. Γενικά ήμουν καλύτερη σε σχέση με την τελευταία φορά που την αντιμετώπισα", είπε η Σάκκαρη, η οποία είχε ηττηθεί από την Kristyna Pliskova στην πρώτη της αναμέτρηση μετά την αναστολή του tour, στο Παλέρμο.

"Δουλέψαμε λίγο διαφορετικά για την προετοιμασία μου στην Οστράβα. Είμαι μια παίκτρια που μαθαίνει γρήγορα, οπότε νιώθω ότι εφάρμοσα αυτά που δουλέψαμε την προηγούμενη εβδομάδα."

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αξιοποίησε τις 4 από τις 9 ευκαιρίες που είχε για break, για να "σπάσει" από 2 φορές σε κάθε σετ το πολύ καλό σερβίς της Pliskova. Επιπλέον ήρθε αντιμέτωπη μόνο σε δυο δικά της service games με break point και έσβησε τις 6 από τις 7 ευκαιρίες της Τσέχας.

"Είναι αριστερόχειρας, οπότε αυτό μπερδεύει τα πράγματα και μπορεί να τα κάνει επικίνδυνα. Οπότε θεωρώ ότι το γεγονός πως προσπάθησα να κερδίσω χρόνο στο σερβίς της, να ανεβώ και να επιτεθώ, βοήθησε πολύ. Όταν είχα την ευκαιρία να σπάσω το σερβίς της, το έκανα."

Στον 2ο γύρο του Ostrava Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την κορυφαία παίκτρια του ταμπλό και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, Elina Svitolina.

Άλλες 2 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δυο τους, και οι δυο το 2019, με τη Μαρία να κερδίζει την Ουκρανή στον 3ο γύρο του Wimbledon και τη Svitolina να παίρνει τη ρεβάνς στα προημιτελικά του Σαν Χοσέ. Και οι δυο αναμετρήσεις είχαν οδηγηθεί σε 3ο σετ.

"Φυσικά η Elina είναι η top seed και είναι η top seed για κάποιο λόγο. Βρίσκεται στο Top 10 για πολύ καιρό επειδή είναι μια εκπληκτική παίκτρια, αλλά ένιωσα πολύ καλά εκεί έξω σήμερα. Γνωρίζω το παιχνίδι της, όπως και εκείνη γνωρίζει το δικό μου. Θα είναι μια δύσκολη μάχη και για τις δυο μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots