WTA
Τενίστρια της χρονιάς η Kvitova

 
Petra Kvitova
Petra Kvitova Φωτογραφία: Pavel Lebeda / sport-pics.cz
tennisnews team Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 - 18:44

H Petra Kvitova αναδείχθηκε ξανά τενίστρια της χρονιάς στην πατρίδα της, για πρώτη φορά από το 2014.

6 χρόνια μετά από το τελευταίο της βραβείο, η Kvitova κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας εκπροσώπου του αθλήματος στην Τσεχία, γνωστό και ως "Χρυσό καναρίνι" (Zlaty kanar). Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο διεκδικούν οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες του τένις στη χώρα και για το οποίο ψηφίζουν δημοσιογράφοι αλλά και μέλη της τσεχικής ομοσπονδίας τένις.

Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν οι γυναίκες στη βράβευση αυτή, καθώς πέρσι το είχε κερδίσει η Barbora Strycova, το 2017 η Karolina Pliskova, ενώ το 2015, το 2016 και το 2018 η ομάδα Fed Cup της Τσεχίας. Η Kvitova το κερδίζει για 3η φορά, μετά από το 2011 και το 2014.

Η Kvitova κέρδισε φυσικά και το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας παίκτριας της χρονιάς, ενώ κορυφαίος άνδρας παίκτης αναδείχθηκε ο Jiri Vesely, σταματώντας ένα σερί 10 διαδοχικών χρόνων, που νικητής στην κατηγορία ήταν ο Tomas Berdych. Ο Berdych φυσικά "κρέμασε" τη ρακέτα του πριν το 2020, επομένως δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία αυτής της χρονιάς.

Η Kvitova πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν, στην οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros, τα προημιτελικά του Australian Open και τον 4ο γύρο του US Open. Τον Φεβρουάριο είχε αγωνιστεί και στον μοναδικό της τελικό, στη Ντόχα του Κατάρ. Τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, δυο θέσεις χαμηλότερα από την Karolina Pliskova, την οποία παρόλα αυτά κατάφερε να κερδίσει στην ψηφοφορία για τη βράβευση.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Petra Kvitova (@petra.kvitova)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots