WTA
Τρομερή Μαρία στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 - 11:55

Αφού κέρδισε τα 10 τελευταία games του αγώνα, η τρομερή Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε από το Άμπου Ντάμπι και την κορυφαία του ταμπλό, Sofia Kenin, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open.

Δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει καλύτερα το 2021 για τη Μαρία Σάκκαρη, που κέρδισε την πρωταθλήτρια του Australian Open και Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, Sofia Kenin, με 2-6, 6-2, 6-0, για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open.

Ασταμάτητη δείχνει η Μαρία στα γήπεδα του Άμπου Ντάμπι, που σήμερα για πρώτη φορά στο τουρνουά έχασε σετ, αλλά αντιμετώπισε με επιτυχία και αυτή την πρόκληση.

Συγκεκριμένα, η Kenin άνοιξε το ματς με break, προηγήθηκε με 2-0 και αργότερα έκανε ακόμα ένα break για το 4-1. Η Σάκκαρη μείωσε προσωρινά σε 4-2, όμως η 22χρονη Αμερικανίδα έκανε κι άλλο break και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-2 στο 8ο game.

Η Σάκκαρη λίγο έλειψε να μείνει πίσω με σετ και με break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να σβήσει 3 break points στο 1ο game, μένοντας "όρθια" σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Όσο περνούσε η ώρα έβρισκε όλο και πιο εύκολους πόντους από τη γραμμή του σερβίς η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία προηγήθηκε με 2-1 και αργότερα με 3-2, χάρη σε ένα love service game.

Στο 6ο game κατάφερε να κάνει πρώτη το break και να περάσει μπροστά με 4-2, παρότι είχε αρχικά 3 χαμένα break points και χρειάστηκε ένα game με 5 ισοπαλίες για να καταφέρει να σπάσει το σερβίς της Αμερικανίδας - που από τη μεριά της είχε 3 ευκαιρίες για το 3-3.

Αυτό το game άλλαξε τα πάντα, με τη Σάκκαρη να κάνει μια αντεπίθεση διαρκείας και στην πραγματικότητα να μη χάνει άλλο game στον αγώνα! Με νέο break έκανε το 6-2 στο 8ο game, ενώ κέρδισε το αποφασιστικό σετ με bagel ενάντια στη Νο.1 παίκτρια του ταμπλό, κάνοντας ένα άψογο σετ απέναντι σε μια εντελώς αποδιοργανωμένη Kenin.

Μόλις 7 πόντους έχασε σε ολόκληρο το 3ο σετ η Σάκκαρη, η οποία ολοκλήρωσε την ανατροπή σε 91 λεπτά, για να φτάσει στην 1η νίκη της επί της Αμερικανίδας, στην 3η τους συνάντηση.

Έχοντας πια 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στο άψογο ξεκίνημά της στο 2021, η Σάκκαρη έκλεισε ραντεβού με την Aryna Sabalenka στους αυριανούς ημιτελικούς του Άμπου Ντάμπι, διεκδικώντας πια ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η Sabalenka έπαιξε επίσης τρια σετ νωρίτερα, καταφέρνοντας να κερδίσει την Elena Rybakina με 6-4, 4-6, 6-3. Για 5η φορά θα αναμετρηθούν στο tour Sabalenka και Σάκκαρη, με τη Λευκορωσίδα να έχει κερδίσει 3 φορές και τη Σάκκαρη μια.

Για τη Σάκκαρη, θα είναι ο 10ος ημιτελικός στην καριέρα της σε διοργάνωση της WTA, 2ος συνεχόμενος, αφού είχε κλείσει τη χρονιά με παρουσία στα ημιτελικά της Οστράβας. Θα διεκδικήσει την 3η της πρόκριση σε τελικό στο tour, μετά το Σαν Χοσέ τον Αύγουστο του 2018 και το Ραμπάτ τον Μάιο του 2019, όπου είχε κερδίσει και τον πρώτο της WTA τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots