WTA
Πρώτος τελικός καριέρας για την Kudermetova (vid)

 
Veronika Kudermetova
Veronika Kudermetova Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 - 13:33

H Veronika Kudermetova κέρδισε τη Marta Kostyuk στον δεύτερο ημιτελικό του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open και προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της.

H Veronika Kudermetova επικράτησε της Marta Kostyuk με 7-6 (8), 6-4 στον δεύτερο ημιτελικό του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε WTA διοργάνωση.

Η 23χρονη Ρωσίδα, Νο.46 στην παγκόσμια κατάταξη, ανέτρεψε το 1-3 του 1ου σετ και με 4 κερδισμένα games στη σειρά βρέθηκε μπροστά με 5-3. Η 18χρονη Kostyuk, που με τη σειρά της αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε ημιτελικό WTA διοργάνωσης, αντιστάθηκε σθεναρά και πήρε τα 3 επόμενα  games, ανακτώντας το προβάδισμα με 6-5.

Η Kudermetova έστειλε το σετ σε tie-break, μετά από ένα game με 2 ισοπαλίες, ενώ στο tie-break οι δυο παίκτριες πήγαν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, με την Kostyuk να χάνει το πρώτο set point και αργότερα η Kudermetova να έχει 3 ευκαιρίες, μέχρι τελικώς να κλείσει το σετ στο 10-8.

Εκμεταλλευόμενη και το ψυχολογικό αβαντάζ, η Ρωσίδα άνοιξε το 2ο σετ με ένα σερί τριών κερδισμένων games και προηγήθηκε με 3-0 και με 5-2. Η Kostyuk δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να σβήσει 2 match points και να μειώσει σε 5-4. Έσβησε άλλα 2 match points στο 10ο game, πριν η  Kudermetova καταφέρει τελικά να σερβίρει για το 6-4 και να "κλειδώσει" τη νίκη, στο 5ο της match point.

Η Kudermetova, η οποία έως τώρα έχει κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της στο Μεξικό, στο 125άρι της Γουαδαλαχάρα, θα διεκδικήσει τον τίτλο στο 500άρι του Άμπου Ντάμπι ενάντια στην Aryna Sabalenka αύριο.

Έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό της στο Νο.36 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της κατα 2 θέσεις. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα κερδίσει 3 επιπλέον θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.33 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots