WTA
Στο Νο.22 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 - 8:27

Χωρίς μεγάλες αλλαγές ανανεώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη της WTA, με τη Μαρία Σάκκαρη να διατηρείται στο Νο.22.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια παραμένει στο Νο.22 από την έναρξη της σεζόν, όμως χάρη στο πολύ καλό της ξεκίνημα στο Άμπου Ντάμπι έχει καταφέρει να πλησιάσει το Top 20. Συγκεκριμένα την χωρίζουν 160 βαθμοί από το Νο.20 και την Elise Mertens και 48 βαθμοί από το Νο.21 και τη Marketa Vondrousova.

Θυμίζουμε πως σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες για τις κορυφαίες, με τη Σάκκαρη να συμμετέχει στο 500άρι της Μελβούρνης που θα αρχίσει τελευταίο χρονικά, στις 3 Φεβρουαρίου.

Από μια θέση έχασαν οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που βρίσκονται στο Νο.267 και στο Νο.277 αντίστοιχα. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.753, ενώ αναμένεται να πλησιάσει αρκετά στο Top 700, όταν προσθέσει στη συγκομιδή της και τους βαθμούς που εκκρεμούν από το τελευταίο τουρνουά της Αττάλειας, στο οποίο έχει προκριθεί στον τελικό.

Στο Νο.888 βρίσκεται η Ελένη Κορδολαίμη, ενώ η Ελένη Μτσεντλίτζε είναι στο Νο.1230 με 7 βαθμούς. Έναν λιγότερο (6) έχει η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, από 4 βαθμούς έχουν οι Μιχαέλα Λάκη και Μάρθα Ματούλα, ενώ 3 βαθμούς έχει η Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη:

Στις κορυφαίες θέσεις δεν υπήρξαν αλλαγές, με την Ashleigh Barty να είναι στην κορυφή, έχοντας απόσταση ασφαλείας από τη 2η θέση και τη Simona Halep. Εκείνη με τη σειρά της έχει σε απόσταση ασφαλείας τη Naomi Osaka στην 3η θέση, ενώ πολύ κοντά της είναι η Sofia Kenin, στο Νο.4. Στο Νο.5 βρίσκεται η Elina Svitolina, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Karolina Pliskova (No.6), Aryna Sabalenka (No.7), Bianca Andreescu (No.8), Petra Kvitova (No.9) και Kiki Bertens (No.10).

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots