WTA
Σάκκαρη: "Αυτές οι νίκες είναι από τις πιο γλυκές"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη
tn team Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 - 12:43

Η "γλυκιά" νίκη της με την Jessica Pegula, το όμορφο μήνυμά της προς όλους τους Έλληνες, ο επόμενος αγώνας με τη Naomi Osaka και η δύσκολη περίοδος στην Αυστραλία, κατά την οποία έχασε για λίγο τον εαυτό της. Αναλυτικά όλα όσα είπε η Μαρία Σάκκαρη στην τελευταία της συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι.

"Εκείνη τη στιγμή δυσκολευόμουν να εκφραστώ, από το σοκ του ματς δυσκολευόμουν να μιλήσω. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω πως αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες γιατί είχε πάρα πολύ υγρασία, είναι δύσκολες για όλους όπως έχετε δει και απ' την τηλεόραση. Αυτή η νίκη μου φέρνει πάρα πολλές αναμνήσεις από άλλα ματς που έχω κερδίσει με τον ίδιο τρόπο και γενικά είναι οι πιο γλυκές οι νίκες που έρχονται μ' αυτόν τον τρόπο είναι οι πιο γλυκές", είπε η πολύ χαμογελαστή Μαρία Σάκκαρη στο tennisnews.gr, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Jessica Pegula, αναφερόμενη στις πρώτες στιγμές μετά τον αγώνα.

"Ήξερα μπαίνοντας σ' αυτό το ματς ότι θα είναι ένας γολγοθάς, τα αποτελέσματά της έχουν δείξει ότι είναι από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες. Αυτή τη στιγμή τα rankings δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα, η Pegula, όπως και γω και πολλές άλλες, είμαστε αδικημένες. Δεν έχει παίξει τένις για Νο.33 φέτος, αν ήταν λίγο πιο πραγματική η βαθμολογία θα μπορούσαμε να δούμε που βρίσκεται. Ήμουν προετοιμασμένη και έχω δουλέψει σκληρά γι' αυτό", πρόσθεσε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Σε άλλη ερώτηση που της έγινε στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, σε σχέση και με τις δηλώσεις που έκανε στο γήπεδο για την Ελλάδα, η Μαρία μίλησε περισσότερο γι' αυτό και έστειλε ένα πολύ όμορφο μήνυμα προς τους Έλληνες που ξενύχτησαν για να δουν τον αγώνα της: "Μετά την οικογένειά μου, η Ελλάδα είναι ο πρώτος και ο σημαντικότερος λόγος που θέλω να κερδίζω. Στεναχωριέμαι που υπάρχει κόσμος που πάντα θα βρει κάτι κακό να πει, αλλά αντίθετα υπάρχει και πάρα πολύς κόσμος που πραγματικά χαίρεται με τη χαρά μου και με τις νίκες που φέρνω. Όλοι οι Έλληνες έχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ αγαπάω αυτή τη χώρα και αυτόν τον λαό! Τους ευχαριστώ που είναι δίπλα μου πάντα."

Για την αναμέτρησή της με τη Naomi Osaka στα προημιτελικά, είπε: "Είναι μια πολύ δύσκολη παίκτρια, αλλά πιστεύω πως έχω το παιχνίδι να την κερδίσω. Το 'χω κάνει άλλη μια φορά. Ήμασταν βέβαια και οι δυο άλλο επίπεδο τότε. Όλα είναι πιθανά και είμαι πάρα πολύ θετική. Σήμερα έπαιξα με μια από τις πιο δύσκολες και φορμαρισμένες αντιπάλους στο tour αυτή τη στιγμή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και αυτές οι νίκες είναι που μου δίνουν το κάτι παραπάνω."

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, φυσικά η Μαρία αναφέρθηκε εκτενέστερα και στο παιχνίδι με την Pegula: "Ήταν ένας από τους δυσκολότερους αγώνες που έπαιξα μετά την επανεκκίνηση του καλοκαιριού. Πιστεύω πως η Jessica έπαιξε απίθανο τένις και, όπως είπα και στο court, της αξίζουν τα αποτελέσματα που έχει κάνει. Παίζει πάρα πολύ καλά και είναι και πολύ καλή κοπέλα. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Ήταν μια πολύ καλή νίκη για μένα και πιστεύω πως το επίπεδο και των δυο μας ήταν πολύ υψηλό."

Για τα 6 match points που έσωσε μέσα στο ματς, είπε: "Όταν είσαι μέσα στο παιχνίδι, δεν σκέφτεσαι ότι έχεις σώσει 6 match points. Βλέπεις απλά το καθένα μόνο του. Νομίζω πως έκανα καλά χτυπήματα και έξυπνες επιλογές και λειτούργησε. Μπορεί την επόμενη φορά να μη λειτουργήσει. Έτσι είναι το τένις."

Για τους Έλληνες που είδε στις κερκίδες: "Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βλέπω Έλληνες στις κερκίδες. Ακόμα και αν είναι μόνο ένας Έλληνας εκεί έξω, με κάνει χαρούμενη και υπερήφανη. Όπως είπα και στο court, μου αρέσει να παίζω για τη χώρα μου. Είναι ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος που παίζω τένις, μετά από το να παίζω για την οικογένειά μου."

Για την επιστροφή της στο πιο επιθετικό παιχνίδι μετά τις δύσκολες εβδομάδες στην Αυστραλία: "Νομίζω μετά τις δυο εβδομάδες στην Αυστραλία που ήμουν κλεισμένη στο δωμάτιό μου, έχασα λίγο τον χαρακτήρα μου, που είναι να είμαι επιθετική, αλλά και να επιστρέφω όσες περισσότερες μπάλες μπορώ, να μετατρέπω το ματς σε έναν αγώνα αντοχής. Παρότι έκανα και δυο καλές νίκες, δεν ένιωθα τόσο ο εαυτός μου. Μετά το Ντουμπάι πέρασα αρκετό χρόνο στο γήπεδο. Δοκίμασα να βρω ξανά το επιθετικό μου παιχνίδι και να αφήσω πίσω το πιο βαρετό μου παιχνίδι, όπως το λέμε με τον Tom (Hill). Τώρα νιώθω πως έχω επανέλθει."

Τέλος, για τη διαδικασία που χρειάστηκε να ακολουθήσει με τον προπονητή της, Tom Hill, για να βρει ξανά τον καλύτερό της εαυτό: "Καθίσαμε να δούμε ξανά κάποιους αγώνες μου από την Οστράβα και από το Άμπου Ντάμπι, όπου επίσης έπαιζα πολύ καλά. Είδα τι έκανα διαφορετικά σ' αυτούς τους αγώνες που έχασα μετά την καραντίνα της Αυστραλίας. Βασικά, έχω παρακολουθήσει κάθε αντίπαλο πριν τον αντιμετωπίσω, κάτι που είναι καινούργιο για μένα αλλά δείχνει να λειτουργεί."

Η Μαρία αναμένεται να επιστρέψει στο court την Τετάρτη, για τον πολύ μεγάλο αγώνα της με την Osaka, με φόντο μια θέση στα ημιτελικά του Miami Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots