WTA
1ος τίτλος μετά από 6,5 χρόνια για την Petkovic (vid)

 
Andrea Petkovic
Andrea Petkovic © Winners Open Cluj-Napoca
tn team Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 - 23:21

Τον πρώτο της τίτλο από τον Φεβρουάριο του 2015 κατέκτησε η Andrea Petkovic, η οποία κέρδισε εύκολα σήμερα τη Mayar Sherif στον τελικό του Winners Open στην Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας.

Κάνοντας ένα άψογο παιχνίδι, η Andrea Petkovic συνέτριψε τη Mayar Sherif με 6-1, 6-1 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 250άρι της Κλουζ-Ναπόκα στη Ρουμανία.

Ήταν ο 7ος τίτλος στην καριέρα της Petkovic (7-6 σε τελικούς) και ο 1ος μετά από 6,5 χρόνια περίπου, από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν είχε κατακτήσει το Antwerp Diamond Games στην Αμβέρσα. Αξίζει να σημειωθεί πως λιγότερο από ένα μήνα πριν η 33χρονη Γερμανίδα είχε παίξει και στον 1ο της τελικό μετά από 6,5 χρόνια στο Αμβούργο, αλλά εκεί δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο.

Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά και η άλλοτε Νο.9 παίκτρια του κόσμου, χρειάστηκε μόλις 61 λεπτά για να "εξουδετερώσει" τη Sherif, σε έναν αγώνα που κυρίαρχησε απολύτως και απώλεσε μόλις ένα game σε κάθε σετ.

Αυτή ήταν η 12η νίκη στις 14 τελευταίες αναμετρήσεις της Petkovic, που έχει ανανεωθεί τον τελευταίο μήνα και αναμένεται να κερδίσει ακόμα 23 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να ανεβεί στο Νο.68 (από το Νο.91) τη Δευτέρα.

Μεγάλη άνοδο θα σημειώσει και η Sherif, η οποία στα 25 της χρόνια έγινε η πρώτη Αιγύπτια που προκρίθηκε σε τελικό WTA διοργάνωσης. Τη Δευτέρα θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Top 100 και συγκεκριμένα θα ανεβεί στο Νο.97 από το Νο.119, κερδίζοντας 22 θέσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots