WTA
Ανέβηκε στο Νο.8 η Σάκκαρη, μειώνει η Sabalenka

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 - 13:33

H Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση μετά και την καλή της πορεία στη Μαδρίτη και ανέβηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης. Συνεχίζει να "ψαλιδίζει" τη διαφορά της από την Iga Swiatek η Aryna Sabalenka.

Μετά και την καλή της πορεία μέχρι τα ημιτελικά της Μαδρίτης, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Θυμίζουμε πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία έχει φτάσει έως και το Νο.3 της κατάταξης, πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Top 10 τον Σεπτέμβριο του 2021 και έκτοτε δεν έχει αποχωρήσει ποτέ από την πρώτη 10άδα.

Η πρωταθλήτρια του 1000αριού της Μαδρίτης, Aryna Sabalenka, μείωσε κι άλλο τη διαφορά της από την κορυφή και την Iga Swiatek, στους 1.744 βαθμούς. Λιγότερο από 2 μήνες πριν, στα μέσα του Μαρτίου, η διαφορά τους ήταν 4.485 βαθμοί!

Swiatek και Sabalenka έχουν ξεφύγει από τις υπόλοιπες, με την Jessica Pegula να διατηρείται στο Νο.3, αλλά με μια διαφορά 2.581 βαθμών από την Sabalenka. Από μια θέση κέρδισαν οι Caroline Garcia, Coco Gauff και Elena Rybakina, σε Νο.4, Νο.5 και Νο.6 αντίστοιχα, αξιοποιώντας την απώλεια βαθμών που είχε η Ons Jabeur, η οποία υποχώρησε στο Νο.7 του κόσμου.

Στο Νο.8 ακολουθεί η Μαρία Σάκκαρη, που άφησε στην 9η θέση την Daria Kasatkina με την άνοδό της. Στο Νο.10 βρίσκεται η Petra Kvitova, που συμπληρώνει το Top 10.

Νέο career high πραγματοποίησε η Martina Trevisan, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.18, ενώ 2 θέσεις κέρδισε και η Jelena Ostapenko, η οποία επέστρεψε στο Top 20.

H Irina-Camelia Begu, η οποία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της Μαδρίτης, άφησε πίσω της 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.27 του κόσμου, ενώ 10 θέσεις κέρδισε η Sorana Cirstea, που κατέκτησε το 125άρι στο Reus της Καταλονίας, για να ανεβεί στο Νο.34. Η πρωταθλήτρια στο 125άρι του Saint Malo στη Γαλλία, Sloane Stephens, κέρδισε με τη σειρά της 12 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.36, ενώ ανάμεσά τους, στο Νο.35, βρίσκεται η Paula Badosa, που είχε μια καλή εβδομάδα στη Μαδρίτη και κέρδισε 7 θέσεις.

Τέλος, μετά την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά της Μαδρίτης, το career high της βελτίωσε η Mayar Sherif, η οποία κέρδισε 16 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.43 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, πάντα πρώτη είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, ενώ αυτή την εβδομάδα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε 5 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.157, ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε 14 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.221. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη αντίθετα κέρδισε 6 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.322 του κόσμου.

Στο Νο.545 βρίσκεται η Μάρθα Ματούλα, ενώ στο Νο.577 είναι η Μιχαέλα Λάκη, που κέρδισε 5 ακόμα θέσεις και βελτίωσε το career high της. Νέο career high και για τη Δήμητρα Παύλου, που άφησε πίσω της 22 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.692. Στο Νο.740 υποχώρησε η Ελένη Χριστοφή και στο Νο.919 η Ελένη Κορδολαίμη.

Στα διπλά, μικρές πτώσεις μια και δυο θέσεων είχαν αντίστοιχα οι Παπαμιχαήλ και Σακελλαρίδη, στο Νο.131 και στο Νο.168, ενώ η Γραμματικοπούλου κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.210.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots