WTA
Κέρδισε τον 1ο της τίτλο η νέα παίκτρια του Tom Hill (vid)

 
Κέρδισε τον 1ο της τίτλο η νέα παίκτρια του Tom Hill (vid)
© Gianluca Imoscopi
tn team Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 - 21:07

H νέα παίκτρια του Tom Hill, Peyton Stearns, κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Για να τα καταφέρει, η Αμερικανίδα τενίστρια ανέτρεψε ματς στο 3ο σετ από το 0-5, 30-40!

Μια ιστορία σαν παραμύθι γράφτηκε αυτή την εβδομάδα για την Peyton Stearns στο Μαρόκο, με την 22χρονη Αμερικανίδα να κατακτά τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο 250άρι του Ραμπάτ.

Στον τελικό του Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem, η Stearns κέρδισε την Mayar Sherif με 6-2, 6-1.

Η Stearns συνεργάζεται μόλις για μερικές εβδομάδες με τον Tom Hill, τον πρώην προπονητή της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία συμπτωματικά επίσης κέρδισε τον πρώτο τίτλο της στο Ραμπάτ, το 2019!

Η 22χρονη Αμερικανίδα είχε παίξει τον πρώτο τελικό της στο 250άρι της Μπογκοτά πέρσι και τώρα έπαιξε τον 2ο, που κατάφερε να κερδίσει. Η παρουσία της στον τελικό δεν ήταν καθόλου αναμενόμενη, ειδικά μετά τα προημιτελικά, όπου έκανε μια από τις ανατροπές της χρονιάς.

Χάνοντας με 0-5, 30-40 στο 3ο σετ και απέχοντας ουσιαστικά έναν πόντο από το bagel, η Stearns κατόρθωσε να επιστρέψει στο ματς και τελικά να κερδίσει τη Lucia Bronzetti, με 6-4, 4-6, 7-5! Έσωσε 2 match points συνολικά, ένα στο 0-5 και άλλο ένα στο 4-5.

Στον επόμενο αγώνα της, στα ημιτελικά, έχανε με 0-3 και με 1-4 στο 3ο σετ από τη Viktoriya Tomova, κάνοντας μια ακόμα ανατροπή, για να επικρατήσει με 6-7 (6), 7-5, 7-6 (4). Aυτός ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά!

Μετά απ' όλα αυτά, η Stearns κατάφερε να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα και να κυριαρχήσει στο court απέναντι στην πιο έμπειρη Sherif, που έπαιζε τον 3ο τελικό της καριέρας της (1-2).

Από το Νο.81 του κόσμου, η Stearns αναμένεται να κερδίσει 19 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.62 τη Δευτέρα. Το career high της είναι το Νο.43, όπου είχε φτάσει τον περσινό Σεπτέμβριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots