H Keys απέκλεισε την Pegula! (vids)

 
H Keys απέκλεισε την Pegula! (vids)
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:28

Σε 61 μόλις λεπτά, η Madison Keys κατάφερε να βγάλει εκτός US Open τη Νο.3 του ταμπλό, Jessica Pegula, επιστρέφοντας στα προημιτελικά μετά από 5 χρόνια. Εκεί θα συναντήσει τη Marketa Vondrousova.

Η Madison Keys έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και ισοπέδωσε την Pegula με 6-1, 6-3 σε μια ώρα μόλις, για να πάρει εμφατικά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του US Open.

Θα είναι η 3η φορά της Keys στα προημιτελικά του US Open, έχοντας κερδίσει και τους 2 προηγούμενους προημιτελικούς που έπαιξε στη διοργάνωση, για να φτάσει έως τον τελικό το 2017 και έως τα ημιτελικά το 2018.

Απέναντι στην κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια τα τελευταία χρόνια, η Keys είχε 21 winners και 19 αβίαστα λάθη, προστατεύοντας το σερβίς της από την αρχή έως το τέλος και αξιοποιώντας τα 5 από τα 9 break points που είχε στη διάθεσή της, για να φτάσει σ' αυτή την άνετη επικράτηση.

Θα είναι ο 2ος διαδοχικός προημιτελικός της σε ένα Slam μετά το Wimbledon και ο 10ος συνολικά στην καριέρα της.

Θα αντιμετωπίσει τη Marketa Vondrousova, πρωταθλήτρια στο Wimbledon αυτό το καλοκαίρι, που πέρασε το εμπόδιο μιας άλλης Αμερικανίδας στον 4ο γύρο, έστω και αν δυσκολεύτηκε αρκετά.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη Τσέχα χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω για να κάμψει την αντίσταση της 21χρονης Peyton Stearns με 6-7 (3), 6-3, 6-2, σε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Ήταν η 11η διαδοχική νίκη για τη Vondrousova σε Grand Slam και η πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά του US Open. Σε Grand Slam θα είναι ο 3ος της προημιτελικός και αξίζει να σημειωθεί πως και τις 2 προηγούμενες, είχε φτάσει τουλάχιστον έως τον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots