WTA
Σάκκαρη: "Είμαι ευχαριστημένη που βρήκα τρόπο να κερδίσω χωρίς σερβίς"

 
Σάκκαρη: "Είμαι ευχαριστημένη που βρήκα τρόπο να κερδίσω χωρίς σερβίς"
tn team Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 - 23:25

Η Μαρία Σάκκαρη στάθηκε στο σερβίς της ως τη μεγαλύτερη αδυναμία σήμερα στο παιχνίδι της, αλλά ήταν ευχαριστημένη που κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Veronika Kudermetova και χωρίς αυτό.

"Είναι πάρα πολύ καλή παίκτρια, παίζει πολύ καλά φέτος, έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά σήμερα, ειδικά το σερβίς μου θα έλεγα ότι ήταν σκέτη απογοήτευση (γέλια)! Είμαι πιο πολύ ευχαριστημένη με το ότι βρήκα έναν τρόπο να κερδίσω ακόμα και χωρίς σερβίς", είπε η Σάκκαρη στο tennisnews.gr, μετά τη νίκη της επί της Veronika Kudermetova με 6-4, 5-7, 6-4, για τον 2ο γύρο του National Bank Open στο Μόντρεαλ.

Τη ρωτήσαμε ακόμα για το αν ένιωσε μέσα στο παιχνίδι τη πίεση του φαβορί: "Δεν ένιωθα καμία πίεση φαβορί, γιατί δεν είναι κάποια τυχαία παίκτρια, έχει κερδίσει 500άρι τουρνουά φέτος, είναι ψηλά στο Race φαντάζομαι, οπότε δεν ένιωσα αυτή την πίεση. Μπορεί να είμαι πιο ψηλά στη βαθμολογία αλλά και εκείνη παίζει πολύ καλό τένις και έχει κερδίσει πολύ καλές παίκτριες."

Στον επόμενο αγώνα της, η Μαρία θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή ενάντια στη Victoria Azarenka: "Όλοι γνωρίζουμε πως παίζει. Από την αρχή προσπαθεί να είναι πολύ επιθετική σε όλα της τα χτυπήματα. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, αλλά από δω και πέρα δεν περίμενα να έχω εύκολο ματς. Θα πρέπει να προσαρμοστώ στο παιχνίδι της, σίγουρα υπάρχουν κάποιες 'τρύπες' σε αυτό, οπότε θα προσπαθήσω να τις εκμεταλλευτώ και ό,τι γίνει."

Με αφορμή άλλη ερώτηση που δέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που έγινε για ελληνικά media, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στάθηκε στις επιφάνειες των γηπέδων, που μέχρι τώρα δεν ήταν ίδιες, αφού όπως είπε η επιφάνεια στο κεντρικό γήπεδο ήταν πιο γρήγορη.

"Κάθε γήπεδο εδώ είναι διαφορετικό. Το κεντρικό ήταν σφαίρα, το σημερινό ήταν πιο αργό! Τα γήπεδα της προπόνησης επίσης ήταν σφαίρα. Προπονήθηκα και στο κλειστό επειδή έβρεχε... Δεν έχει μια σταθερότητα η ταχύτητα των γηπέδων, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, αν τα φτιάξανε διαφορετικές περιόδους. Συγκεκριμένα εδώ ακόμα δεν έχω συνηθίσει γιατί κάθε φορά βρίσκω κάτι διαφορετικό... έκπληξη (γέλια)."

Μια άλλη διαφορά ανάμεσα στα δυο γήπεδα που έχει παίξει μέχρι στιγμής στο τουρνουά η Μαρία, ήταν πως στο Centre Court υπήρξε πολύς κόσμος και μια ωραίο ατμόσφαιρα, ενώ σήμερα αγωνίστηκε χωρίς κόσμο στο Court Rogers. Κλείνοντας τη συνέντευξη μίλησε και γι' αυτές τις αλλαγές, όπως και για τα bubbles και τα διαφορετικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε τουρνουά.

"Έπαιξα το πρώτο ματς στο κεντρικό με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και βγαίνω έξω (σήμερα) και είμαστε οι τρεις και ο κούκος! Το bubble σίγουρα μας έχει κουράσει. Το καλό είναι τα δυο επόμενα τουρνουά θα είναι ανοιχτά (Σινσινάτι και US Open), όλοι ανυπομονούμε. Είναι έτσι η κατάσταση παγκοσμίως όμως που δεν μπορείς να έχεις απαίτηση για κάτι διαφορετικό. Πέραν αυτού το bubble δεν είναι καθόλου ευχάριστο αλλά άμα θέλουμε να παίξουμε πρέπει να το υποστούμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots