WTA
Με Kerber στην πρεμιέρα η Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Patrice Lapointe/Tennis Canada
tn team Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 - 3:03

Μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα περιμένει τη Μαρία Σάκκαρη στο Σινσινάτι, απέναντι στην κάτοχο 3 Grand Slam τίτλων και πρώην Νο.1 στον κόσμο, Angelique Kerber. Αν κερδίσει τη Γερμανίδα, την περιμένει στον 2ο γύρο η Elina Svitolina!

Μια από τις χειρότερες δυνατές κληρώσεις έλαχε στη Μαρία Σάκκαρη για το Western & Southern Open του Σινσινάτι, αφού από τον 1ο γύρο η Ελληνίδα θα αναμετρηθεί με μια από τις πιο επικίνδυνες unseeded παίκτριες στο ταμπλό, την Angelique Kerber.

Μπορεί η Kerber να μην είναι πια η ασταμάτητη παίκτρια που ήταν σταθερά στο Νο.1 του κόσμου και κέρδιζε Grand Slam τίτλους πριν λίγα χρόνια, αλλά αφενός είναι πολύ ψηλά, στο Νο.21 του κόσμου, αφετέρου πολύ πρόσφατα έκανε ένα τουρνουά βγαλμένο από τις καλύτερες μέρες της και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon.

Σε 3 μεταξύ τους αναμετρήσεις η Kerber έχει 2 νίκες, η Σάκκαρη όμως είχε κερδίσει την πιο πρόσφατη συνάντησή τους, τον περασμένο Φεβρουάριο στο Grampians Trophy της Μελβούρνης, με 6-4, 6-2.

Αν κερδίσει ξανά τη Γερμανίδα, ακολουθεί μια νέα πολύ δύσκολη αποστολή για τη Μαρία, που θα παίξει από τον 2ο γύρο με τη Νο.4 του ταμπλό, Elina Svitolina, από την οποία είχε ηττηθεί σε πολύ κλειστό παιχνίδι και στον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων πριν 2,5 περίπου εβδομάδες.

Στον 3ο γύρο οι Σάκκαρη, Svitolina και Kerber διασταυρώνονται με την Jennifer Brady, ενώ στα προημιτελικά με την Iga Swiatek και στα ημιτελικά με την κορυφαία του ταμπλό, Ashleigh Barty.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό συναντάμε τις Aryna Sabalenka και Naomi Osaka, με την πρώτη να έχει τη Simona Halep πιθανή αντίπαλη στα προημιτελικά και την Osaka την Bianca Andreescu.

Πιθανοί προημιτελικοί (βάσει seedings):
[1] Barty - Muguruza [8]
[4] Svitolina - Swiatek [6]
[5] Pliskova - Sabalenka [3]
[7] Andreescu - Osaka [2]

Αναλυτικά η κλήρωση του Western & Southern Open

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots