WTA
1ος τίτλος για την Kontaveit από το 2017 (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Tennis in the Land
tennisnews team Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 - 16:08

Τον πρώτο της τίτλο μετά από 4 χρόνια κατέκτησε η Anett Kontaveit, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά του Κλίβελαντ.

Η Kontaveit επικράτησε σε δυο κλειστά σετ της Irina-Camelia Begu με 7-6 (5), 6-4 για τον τελικό του Cleveland Open και κατέκτησε μόλις τον 2ο τίτλο της καριέρας της, πρώτο από τον Ιούνιο του 2017, όταν είχε κερδίσει στο 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας.

Η 25χρονη Εσθονή έβαλε τέλος και σε ένα σερί 5 χαμένων τελικών που είχε από το 2017 μέχρι σήμερα. Συνολικά βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 2-6 νίκες.

Το 1ο σετ του αγώνα ήταν πολύ κλειστό, με την Kontaveit να προηγείται με 5-2, αλλά την Begu να απαντάει στο break και να ισοφαρίζει σε 5-5. Τελικά το σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου ένα μόνο mini-break της Εσθονής στον 11ο πόντο για το 6-5 έκανε τη διαφορά, καθώς μετά απ' αυτό αξιοποίησε το set point για το 7-5 στο σερβίς της.

Και στο 2ο σετ έγινε ένα παιχνίδι που βασίστηκε στα σερβίς των δυο παικτριών, με την Kontaveit να κάνει αυτή τη φορά το μοναδικό break από νωρίς για να προηγηθεί με 3-1 και έκτοτε να υπερασπίζεται το σερβίς της έως το τέλος, για να "κλειδώσει" τη νίκη της σε 1 ώρα και 55 λεπτά παιχνιδιού.

"Ήταν πολύ, πολύ κλειστός αγώνας. Ήμουν μπροστά στο 1ο σετ, αλλά μετά πιθανότατα είχα λίγη νευρικότητα και μετά πήγαινε πόντο-πόντο στο tie-break. Προσπαθούσα να μείνω εκεί, να επιστρέφω κάθε μπάλα και να μην κάνω λάθος, εκεί ήταν όλη η συγκέντρωσή μου", είπε μετά τον αγώνα η Kontaveit.

"Είχε πολύ υγρασία και προσπαθούσα να είμαι όσο πιο σταθερή γινόταν. Είμαι πολύ χαρούμενη με τον τρόπο που το διαχειρίστηκα και με τον τρόπο που αγωνίστηκα όλη την εβδομάδα", συμπλήρωσε.

Η Kontaveit αναμένεται να κερδίσει 2 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αύριο και να βρεθεί στο Νο.28. Η Begu με τη σειρά της θα κερδίσει 8 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.66. Ήταν ο 8ος τελικός καριέρας για την 31χρονη Ρουμάνα, που το ρεκόρ της έγινε 4-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots