WTA
Επέστρεψε στο Top 5 η Svitolina, στο Νο.18 η Σάκκαρη

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 - 13:52

Η Elina Svitolina επέστρεψε στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, μετά και την κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου για φέτος. Στο Νο.18 παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη.

H Svitolina, μετά και την κατάκτηση του Chicago Women's Open στο Σικάγο - τον πρώτο της τίτλο για φέτος - επέστρεψε στο Νο.5 του κόσμου, ρίχνοντας στην 6η θέση τη Sofia Kenin.

Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα. Η Ashleigh Barty είναι πάντα στο Νο.1, ενώ στο Νο.2 βρίσκεται η Aryna Sabalenka. Η Naomi Osaka είναι στο Νο.3, η Karolina Pliskova στο Νο.4 και η Elina Svitolina στο Νο.5. Στο Νο.6 είναι η Kenin και την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Bianca Andreescu (No.7), Iga Swiatek (No.8), Barbora Krejcikova (No.9) και Garbine Muguruza (No.10).

Στο Νο.18 έμεινε για μια ακόμα εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη, για 4η διαδοχική εβδομάδα. Αυτή είναι και η καλύτερη θέση της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας, που θα ξεκινήσει την Τρίτη τις υποχρεώσεις της για το US Open.

Σταθερές έμειναν και οι δυο άλλες Ελληνίδες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ διατηρήθηκε στο Νο.229 του κόσμου και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Νο.234.

Θυμίζουμε πως αμφότερες αγωνίστηκαν στα προκριματικά του US Open την περασμένη εβδομάδα και η Βαλεντίνη προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό. Απόψε θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, απέναντι στην Anna Blinkova από τη Ρωσία.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots