WTA
1oς τίτλος στη χρονιά για τη Svitolina (vid)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 - 14:34

H Elina Svitolina κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από σχεδόν έναν χρόνο, πηγαίνοντας με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο US Open.

Από τον περσινό Σεπτέμβριο είχε να κερδίσει τίτλο η Elina Svitolina, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες παίζει πολύ καλό τένις και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας για το US Open της WTA, το Chicago Women's Open στο Σικάγο.

Στον τελικό της διοργάνωσης της κατηγορίας WTA 250, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο επικράτησε της Alize Cornet με 7-5, 6-4, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες και κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω καύσωνα.

Αν και προηγήθηκε με 3-0, η Svitolina ισοφαρίστηκε σε 3-3 και χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 11ο game, για να διατηρηθεί μπροστά με 6-5. Στο 12ο game έκανε νέο break και τελικά πήρε το σετ με 7-5.

Και στο 2ο σετ έκανε γρήγορο break και προηγήθηκε με 3-0 η 26χρονη Ουκρανή. Η Cornet μείωσε και πάλι σε 3-2, όμως ακολούθησε ένας "χορός" από break, 6 στο σύνολο και 3 για κάθε παίκτρια, με τη Svitolina να μην μπορεί να στηριχθεί στο σερβίς της αλλά να καταφέρνει να κρατήσει την απόσταση ασφαλείας αφού απαντούσε συνεχώς στα break της Γαλλίδας με δικά της break και τελικά κέρδισε το 2ο σετ με 6-4.

Αυτός ήταν ο 16ος τίτλος καριέρας για τη Svitolina, που βελτίωσε το πολύ εντυπωσιακό της ρεκόρ σε τελικούς στο 16-3 νίκες. Θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στη Νέα Υόρκη για το US Open η 26χρονη, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα για τον 1ο γύρο την Rebecca Marino.

Για την Cornet, που επίσης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Σικάγο, αυτός ήταν ο 14ος τελικός στην καριέρα της, αλλά έμεινε στους 6 τίτλους (6-8 σε τελικούς). Η Γαλλίδα έπαιξε επίσης στον πρώτο της τελικό από τον Ιούλιο του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots