WTA
Εγκατέλειψε η Azarenka, στις "16" η Rybakina (vid)

 
Εγκατέλειψε η Azarenka, στις "16" η Rybakina (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 15:01

Παρότι έκανε ένα εξαιρετικό σετ, η Victoria Azarenka δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αναμέτρησή της με την Elena Rybakina και εγκατέλειψε, με την Καζάκα να μπαίνει στην καλύτερη 16άδα του Dubai Tennis Championships.

Μετά από 2 σετ, τα οποία μοιράστηκαν οι δυο παίκτριες, η Azarenka εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού την αναμέτρηση και η Azarenka πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Dubai Tennis Championships, στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας στο Ντουμπάι.

Η Azarenka είχε κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στον αγώνα, αφού δεν επέτρεψε στη φιναλίστ της Ντόχας να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το 1ο σετ, στο οποίο έκανε και το break στο 5ο game (3-2), για να το κατακτήσει με 6-4.

Και στα πρώτα λεπτά του 2ου σετ ήταν πολύ απειλητική η Λευκορωσίδα, η οποία είχε διπλό break point για να προηγηθεί στο 3ο game, στο 1-1, 15-40. Η Rybakina κράτησε το σερβίς της με 4 συνεχόμενους πόντους και μετά απ' αυτό έκανε 2 διαδοχικά break, για να κερδίσει το 2ο σετ με 6-2, απέναντι σε μια Azarenka που δεν ήταν όμως στο 100% της.

Στη διακοπή μετά το 2ο σετ η Λευκορωσίδα κάλεσε τη γιατρό στο γήπεδο, τελικά όμως έκρινε ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσει το ματς και ολοκλήρωσε μ' αυτόν τον άδοξο τρόπο την προσπάθειά της.

Αυτή ήταν η 16η νίκη στη σεζόν για τη Rybakina, που μαζί με τη Jelena Ostapenko έχει τις περισσότερες. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Magdalena Frech, που κέρδισε την Petra Martic με 6-4, 1-6, 6-2. Να σημειωθεί πως η Rybakina είναι πιθανή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στα προημιτελικά, εφόσον η Ελληνίδα ξεπεράσει αύριο το εμπόδιο της Jasmine Paolini.

Η Ostapenko, η οποία επίσης μετράει 16 νίκες στο 2024, επιβλήθηκε της Lulu Sun με 6-4, 6-3 και θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16" την προερχόμενη από τα προκριματικά, Anna Kalinskaya.

Τέλος, η Elina Svitolina κέρδισε την Tatjana Maria με 6-3, 6-3 και θα περιμένει την αναμέτρηση της Iga Swiatek με τη Sloane Stephens, που θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots