WTA
Στο Μεξικό το WTA Finals το 2021

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Darren Carroll / USTA
tennisnews team Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:59

Μετά την ακύρωσή όλης της ασιατικής σεζόν και για το 2021, το WTA Finals μεταφέρθηκε στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού για τον φετινό Νοέμβριο, με πιθανή την παρουσία και της Μαρίας Σάκκαρη, που σκαρφάλωσε στο Νο.6 του Race μετά το US Open.

Το WTA Finals ακυρώθηκε πέρσι εξαιτίας της πανδημίας και δεν μπορούσε ούτε φέτος να διεξαχθεί στην Shenzhen της Κίνας, όμως αυτή τη φορά η WTA φρόντισε να το μεταφέρει σε νέα τοποθεσία, προκειμένου να μη χαθεί και αυτή η χρονιά.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα αυτή την εβδομάδα, οι 8 καλύτερες παίκτριες αυτής της χρονιάς θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου, ενώ το τουρνουά θα επιστρέψει του χρόνου στην Shenzhen της Κίνας, που έχει συμφωνήσει να το διοργανώσει από το 2022 έως το 2030.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε πως το WTA Finals θα έρθει στη Γουαδαλαχάρα αυτή τη χρονιά και είναι τεράστια τιμή για μας να υποδεχτούμε τις 8 καλύτερες παίκτριες του μονού και τις 8 καλύτερες ομάδες του διπλού στο Μεξικό, γι' αυτό το σπουδαίο event. Ανυπομονούμε να διοργανώσουμε ένα τουρνουά παγκόσμιας κλάσης τον Νοέμβριο", δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά, Gustavo Santoscoy.

Ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, είπε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το τουρνουά σ' αυτή τη ζωντανή και πολύ όμορφη πόλη, γι' αυτή την ξεχωριστή σεζόν. Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στους διοργανωτές της Γουαδαλαχάρα και στο Octagon, για τη δέσμευσή τους να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση αυτή τη σεζόν. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Gemdale Corporation της Shenzhen, για τη συνεργασία τους. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε το 2022 για να απολαύσουμε το WTA Finals στην πόλη για την επόμενη δεκαετία."

Μετά την πορεία της στα ημιτελικά του US Open - που ήταν ο 2ος ημιτελικός της σε Grand Slam για φέτος - η Μαρία Σάκκαρη είναι βασική υποψήφια για να βρεθεί στο πρώτο WTA Finals της καριέρας της.

Η 26χρονη Ελληνίδα ανέβηκε στο Νο.6 του Race to the WTA Finals αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας 7 θέσεις από το Νο.13. Απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν και η διαδικασία του Race 4 σημαντικά τουρνουά, το 1000άρι του Indian Wells (4-11 Οκτωβρίου), καθώς και τα 500άρια της Οστράβας (20-26 Σεπτεμβρίου), του Σικάγο (27 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου) και της Μόσχας (18-24 Οκτωβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots