WTA
Στο Top 5 η Krejcikova, στην 6η θέση η Swiatek

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Darren Carroll / USTA
tn team Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:26

Σε ακόμα ένα μεγάλο milestone έφτασε η Barbora Krejcikova, η οποία κέρδισε 2 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στην κορυφαία 5άδα της WTA. Στο Νο.6 ανέβηκε η Iga Swiatek, ενώ πολύ κοντά στο Top 50 βρίσκεται η 18χρονη Clara Tauson.

Μια ακόμα σημαντική άνοδο είχε η Barbora Krejcikova αυτή την εβδομάδα. Η 25χρονη Τσέχα, πρωταθλήτρια πριν λίγους μήνες στο Roland Garros, κέρδισε 2 θέσεις παρόλο που δεν αγωνίστηκε και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.7 στο Νο.5!

Δυο θέσεις κέρδισε και η Iga Swiatek, που σκαρφάλωσε στο Νο.6, καθώς έχασε μια θέση η Sofia Kenin που είναι πια στο Νο.7 και 3 θέσεις έχασε η Naomi Osaka, που υποχώρησε στο Νο.8.

Πάντα πρώτη στην κατάταξη είναι η Ashleigh Barty, που διατηρείται σταθερά στην κορυφή από το τέλος του 2019 μέχρι σήμερα. Ούτε οι υπόλοιπες θέσεις στην κορυφαία 4άδα άλλαξαν, με την Aryna Sabalenka να μένει στη 2η θέση, την Karolina Pliskova στην 3η και την Elina Svitolina στην 4η.  

Μια θέση κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη, που έφτασε σε νέο ιστορικό ρεκόρ, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα που βρίσκεται στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, ξεπερνώντας το δικό της ρεκόρ από την προηγούμενη εβδομάδα (Νο.13).

Από μια θέση κέρδισαν και οι Elena Rybakina (No.16), Ons Jabeur (No.17), Emma Raducanu (No.22) και Jessica Pegula (No.23), που όλες βελτίωσαν τα career high τους.

Μεγάλες κερδισμένες γι' αυτή την εβδομάδα ήταν και οι Clara Tauson και Jasmine Paolini, οι δυο πρωταθλήτριες των τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας. Η 18χρονη Tauson, πρωταθλήτρια στο Λουξεμβούργο, άφησε πίσω της 18 θέσεις και πλησίασε το Top 50, ανεβαίνοντας στο Νο.52. Για ισάριθμες θέσεις βελτίωσε και το προηγούμενο career high της, Νο.70.

Η Paolini, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Portoroz της Σλοβενίας και κέρδισε 23 θέσεις, σκαρφαλώνοντας στο Νο.64. Μια άλλη Ιταλίδα, η Martina Trevisan, κέρδισε 13 θέσεις και βρίσκεται πολύ κοντά της, στο Νο.66. Και για τις δυο αυτές οι θέσεις αποτελούν νέα career high.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Με τη Σάκκαρη να είναι πάντα φυσικά στο Νο.1, στο Νο.2 της χώρας μας βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα, στο Νο.186. Στο Νο.215 είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που κέρδισε 7 θέσεις σήμερα.

Στο Νο.616, με απώλεια τριών θέσεων, είναι η Σαπφώ Σακελλαρίδη, ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Μάρθας Ματούλα στο Νο.1088, με κέρδος 103 θέσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.  

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots