WTA
Με Swiatek στα ημιτελικά η Σάκκαρη

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:57

Την Iga Swiatek θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Οστράβας η Μαρία Σάκκαρη. Θυμίζουμε πως νωρίτερα φέτος η Ελληνίδα τενίστρια είχε κερδίσει την Πολωνή στο αγαπημένο της τουρνουά, το Roland Garros.

Στο 6ο ημιτελικό της γι' αυτή τη χρονιά, αναμφίβολα την καλύτερη της καριέρας της, η Μαρία Σάκκαρη θα αναμετρηθεί με την Iga Swiatek.

Η 20χρονη Πολωνή, Νο.1 στο ταμπλό του J&T Banka Ostrava Open, κέρδισε την Elena Rybakina με 7-6 (5), 6-2 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά της Οστράβας, περίπου 2 ώρες μετά τη νίκη της Σάκκαρη επί της Tereza Martincova.

Θα είναι η δεύτερη συνάντηση της Swiatek με τη Σάκκαρη, καθώς θυμίζουμε πως είχαν αναμετρηθεί για 1η φορά φέτος στο Roland Garros, με τη Μαρία να κάνει μεγάλη εμφάνιση και να κερδίζει την Πολωνή με 6-4, 6-4 στα προημιτελικά, "εκτοπίζοντάς" την από τον "θρόνο" του Παρισιού.

Να σημειωθεί, πως η Swiatek έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό της στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.6 που βρίσκεται σήμερα. Νέο career high διεκδικεί μετά από αυτή την εβδομάδα και η Σάκκαρη, και μάλιστα το σημαντικό milestone του Top 10.

Αυτή τη στιγμή η Ελληνίδα βρίσκεται στο Νο.12 του κόσμου και θα βρεθεί στο Top 10 είτε αν κερδίσει τον τίτλο στην Οστράβα, είτε αν μπει στον τελικό και δεν είναι εκεί οι Belinda Bencic και Petra Kvitova, είτε αν καμία από τις Bencic και Kvitova δεν μπουν στα ημιτελικά (θα το εξασφαλίσει από σήμερα σ' αυτό το σενάριο).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots