WTA
Σάκκαρη: "Στόχος το WTA Finals και να μείνω στο Top 10"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © USTA
tn team Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:44

H τρομερή χρονιά της Μαρίας Σάκκαρη συνεχίζεται, με την Ελληνίδα τενίστρια να εξασφαλίζει σήμερα την πρόκρισή της στον πρώτο της τελικό από το 2019 και την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Μεγάλος της στόχος από δω και πέρα είναι να παραμείνει στην 10άδα και να προκριθεί στο WTA Finals, ενώ όπως είπε δεν νιώθει επιπλέον πίεση για τον αυριανό τελικό, αφού ήδη έχει μια πολύ θετική εβδομάδα.

"Σίγουρα ένας τίτλος θα είναι κάτι ιδανικό, αλλά έχω ήδη μια πολύ θετική εβδομάδα, δεν θα αγχωθώ πως πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσω επειδή είμαι στον τελικό. Είμαι σίγουρη ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου και σκοπεύω να απολαύσω τη συμμετοχή μου στον τελικό αύριο", είπε η Σάκκαρη στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου στην Οστράβα.

"Προσπαθώ να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση σε υψηλό επίπεδο σε όλη τη σεζόν. Δεν είναι όμως μόνο η φυσική κατάσταση, πρέπει και πνευματικά να είσαι συγκεντρωμένος όλη τη χρονιά, γιατί η δική μας σεζόν είναι μεγάλη. Είχα κάποιες κακές στιγμές αυτή τη χρονιά, αλλά επέστρεψα και δεν άφησα την ήττα στα ημιτελικά του US Open να με επηρεάσει. Μάλιστα πήγα καλύτερα σε σχέση με την περίοδο μετά το Roland Garros και παίζω εξαιρετικό τένις", είπε ακόμα η 26χρονη Ελληνίδα, η οποία τη Δευτέρα θα βρίσκεται είτε στο Νο.9, είτε στο Νο.10, ανάλογα με το αποτέλεσμα του τελικού.

Για τους στόχους της για το υπόλοιπο της χρονιάς, είπε: "Σίγουρα το WTA Finals είναι ένας στόχος που δεν μπορώ να κρύψω. Επίσης θέλω να τελειώσω τη σεζόν στο Top 10."

Τέλος, για τον αγώνα της με τη Swiatek, είπε: "Ήταν ένας αγώνας πολύ υψηλού επιπέδου, παίξαμε και οι δυο καλύτερα σε σχέση με το Roland Garros. Είμαι χαρούμενη με το επίπεδο που μπόρεσα να φέρω. Η Iga είναι πολύ δυνατή αντίπαλος, είναι πολύ σταθερή και μάχεται πολύ. Είναι μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου και είμαι πολύ ικανοποιημένη με τον τρόπο που έπαιξα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots