WTA
Η μεγάλη ώρα της Σάκκαρη

 
Η μεγάλη ώρα της Σάκκαρη
tennisnews team Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:52

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Κυριακής την Anett Kontaveit, με στόχο να κάνει την καταπληκτική χρονιά της ακόμα καλύτερη, με έναν τίτλο σε WTA 500 διοργάνωση.

Ο τελικός του J&T Banka Ostrava Open, ανάμεσα στη Σάκκαρη και στην Kontaveit, θα αρχίσει στις 15:30 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 9HD.

Θα είναι ο πρώτος τελικός της Σάκκαρη στη φετινή χρονιά και ο πρώτος από τον Μάιο του 2019, όταν είχε κερδίσει τον 1ο τίτλο της καριέρας της και μοναδικό μέχρι στιγμής, στο 250άρι του Ραμπάτ.

Συνολικά θα είναι ο 3ος τελικός στην καριέρα της 26χρονης Ελληνίδας τενίστριας, που ήταν φιναλίστ στο Silicon Valley Classic του Σαν Χοσέ τον Αύγουστο του 2018.

Διανύει με διαφορά την καλύτερη χρονιά της καριέρας της η Σάκκαρη, η οποία μετράει ήδη 34 νίκες στη χρονιά (με το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ της να είναι οι 29 νίκες το 2019), με 7 από αυτές να είναι απέναντι σε Top 10 παίκτριες, απέναντι στις οποίες έχει το πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ 7-3 νίκες το 2021!

Επιπλέον, έχει παίξει σε 6 ημιτελικούς τη φετινή χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των 2 Grand Slam ημιτελικών που έπαιξε, στο Roland Garros και στο US Open.

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού, θα βρίσκεται στο Top 10 τη Δευτέρα. Θα είναι στο Νο.9 αν κατακτήσει το τρόπαιο και στο Νο.10 αν δεν τα καταφέρει. Επίσης ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, θα κερδίσει μια θέση και στο Race και θα βρεθεί στο Νο.5 τη Δευτέρα, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην πρώτη της πρόκριση στο WTA Finals.

Την Kontaveit, που θα βρεθεί σε τελικό για 10η φορά αλλά θα διεκδικήσει μόλις τον 3ο τίτλο της (2-6 σε τελικούς - ένας ακυρώθηκε), θα παίξει για 11η φορά. Έχει κερδίσει την Εσθονή 6 φορές (6-4 προηγείται στο head-2-head η Σάκκαρη) και μέσα σ' αυτές βρίσκονται και οι 2 τελευταίες συναντήσεις τους, στον 2ο γύρο της Μαδρίτης (6-3, 6-1) και στον 1ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο (7-5, 6-2).

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Center Court:
15:30 Maria Sakkari [4] v. Anett Kontaveit COSMOTE SPORT 9HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots