WTA
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο Νο.10 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Garrett Ellwood / USTA
tennisnews team Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:02

Ανανεώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη της WTA και η Μαρία Σάκκαρη έγινε και επίσημα η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που μπήκε στο Top 10, στην ιστορία της WTA.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 2 θέσεις σήμερα, μετά από μια ακόμα σπουδαία εβδομάδα στην Οστράβα της Τσεχίας και την παρουσία της στον τελικό του J&T Banka Ostrava Open.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια ανέβηκε από το Νο.12 στο Νο.10 του κόσμου, αφήνοντας πίσω της τις Petra Kvitova και Belinda Bencic.

Για 3η διαδοχική εβδομάδα βελτίωσε επίσης το ρεκόρ της χώρας μας. Θυμίζουμε πως μετά από το US Open είχε ανεβεί στο Νο.13 (από το Νο.18) και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, το Νο.14 από το 2003 της Λένας Δανιηλίδου. Μια εβδομάδα αργότερα κέρδισε μια ακόμα θέση και ανέβηκε στο Νο.12.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει περιθώρια να κερδίσει κι άλλες θέσεις έως το τέλος της χρονιάς, στοχεύει επίσης και στην πρώτη της πρόκριση στο WTA Finals, κάτι που όπως όλα δείχνουν είναι κοντά στο να πετύχει.

Με τους 305 βαθμούς που πρόσθεσε στη συγκομιδή της, έφτασε τους 3.147 κερδισμένους βαθμούς για φέτος και κέρδισε μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο.5 του Race αυτή την εβδομάδα. Άφησε πίσω της την Iga Swiatek και δεδομένου ότι η Naomi Osaka, που επίσης βρίσκεται πίσω της, δεν θα αγωνιστεί στο Indian Wells την επόμενη εβδομάδα, σημαίνει πως λίγες παίκτριες μπορούν να απειλήσουν και να ξεπεράσουν τη Μαρία ως το τέλος της σεζόν. Θυμίζουμε πως οι πρώτες 8 του Race στις 31 Οκτωβρίου, θα πάρουν την πρόκριση για το WTA Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots