WTA
Τέλος η σεζόν για Barty;

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © USTA
tn team Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 - 14:34

H Ashleigh Barty απέσυρε τη συμμετοχή της και από τους τελικούς του Billie Jean King Cup και απ' ότι φαίνεται δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά για το 2021.

Όλο και πιο κοντά δείχνει να είναι ένα πρόωρο τέλος στη σεζόν για την Ashleigh Barty, που μετά από το Indian Wells απέσυρε τη συμμετοχή της και από τους τελικούς του Billie Jean King Cup (πρώην Fed Cup), που θα γίνει στην Πράγα την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου.

Μένει μόνο το WTA Finals για το τέλος της χρονιάς, με τη συμμετοχή της κορυφαίας παίκτριας της παγκόσμιας κατάταξης να είναι αμφίβολη, αφού όπως ξεκαθάρισε από τη μέρα που απέσυρε τη συμμετοχή της από το Indian Wells, δεν είναι ευχαριστημένη με τους περιορισμούς.

Η Barty βρίσκεται στην Αυστραλία και αν αποχωρήσει από την πατρίδα της θα χρειαστεί να περάσει ξανά από αυστηρή καραντίνα 14 ημερών όταν επιστρέψει, κάτι που έκανε ήδη πριν λίγες εβδομάδες. Προφανώς δεν θέλει να κάνει ξανά, προκειμένου να μην βγει εκτός ρυθμού μιας και ο επόμενος πολύ μεγάλος στόχος της είναι το Australian Open.

Θυμίζουμε πως μέχρι πριν λίγες εβδομάδες το WTA Finals ήταν στον αέρα, καθώς όλη η ασιατική σεζόν είχε ακυρωθεί για φέτος, αλλά η WTA τα βρήκε τελικά με τη Γουαδαλαχάρα, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου, μόνο για το 2021, με την Barty να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της στο ενδεχόμενο να ταξιδέψει στο Μεξικό και να χρειαστεί να περάσει νέα καραντίνα 2 εβδομάδων, σε μια περίοδο που θα έχει ξεκινήσει ήδη η pre-season.

Το τελευταίο τουρνουά της Barty ήταν στο US Open, όπου δεν τα πήγε όπως θα ήθελε καθώς είχε ηττηθεί στον 3ο γύρο από τη Shelby Rogers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots