WTA
Βασίλισσα στο Κανκούν και Νο.1 ξανά η Swiatek! (vids)

 
Βασίλισσα στο Κανκούν και Νο.1 ξανά η Swiatek! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 - 0:37

Μόνο ένα game έχασε η Iga Swiatek στον τελικό του WTA Finals, συντρίβοντας την Jessica Pegula μέσα σε 59 λεπτά, για να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του WTA Finals και συγχρόνως να εξασφαλίσει το 2ο συνεχόμενο Year-end No.1!

Έναν ακόμα σπουδαιό τελικό πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της η Iga Swiatek, η οποία ισοπέδωσε την Jessica Pegula με 6-1, 6-0 σε λιγότερο από μια ώρα, για να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του WTA Finals.

Και οι δυο συμμετείχαν για 1η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, όπως και οι δυο δεν είχαν χάσει κανένα σετ στα 4 προηγούμενα παιχνίδια τους στο Κανκούν. Μόνο η μια όμως, συνέχισε ομοίως και ολοκλήρωσε το απίθανο τουρνουά της χωρίς χαμένο σετ.

Αυτή ήταν η Swiatek, η οποία δεν επέτρεψε ποτέ στην Pegula να μπει στο ματς, με το παιχνίδι κυριαρχίας της. Φυσικά, δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα η Αμερικανίδα, που εκτός όμως από τα λάθη που έκανε και τη μεγάλη ανισότητα στους σύντομους πόντους, έχασε και τα περισσότερα μεγάλα ράλι, αδυνατώντας να κοντράρει σε αυτά την Πολωνή.

Μόνο ένα game έχασε η Swiatek, που ολοκλήρωσε τον τελικό σε λιγότερο από μια ώρα. Μια εικόνα φυσικά καθόλου ασυνήθιστη για εκείνη, αφού έχει κερδίσει πολλούς τελικούς με αντίστοιχο τρόπο.

Ήταν ο 2ος μεγάλος τίτλος στη σεζόν για τη Swiatek (μετά το Roland Garros), με την Πολωνή να ανακτά το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης την τελευταία στιγμή από την Aryna Sabalenka, την οποία επίσης κέρδισε με straight sets στα ημιτελικά. Πέτυχε, έτσι, πανάξια το Year-end No.1, για 2η διαδοχική χρονιά.

Συνολικά έφτασε τους 6 τίτλους στην πολύ καλή σεζόν της και τους 17 στην καριέρα της (17-4 σε τελικούς). Τους 14 από τους 17 τίτλους της, τους έχει κερδίσει τις 2 τελευταίες σεζόν!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots