WTA
H Swiatek απέκλεισε τη Sabalenka και πάει για κούπα και Νο.1! (vid)

 
H Swiatek απέκλεισε τη Sabalenka και πάει για κούπα και Νο.1! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 - 2:22

Η Iga Swiatek έχασε μόνο 5 games από την Aryna Sabalenka, την άφησε εκτός τελικού στο WTA Finals και αύριο θα διεκδικήσει την κούπα στο Κανκούν, αλλά και το Year-end No.1.

Έναν εξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε η Swiatek για τα ημιτελικά του WTA Finals του Κανκούν, συντρίβοντας την Sabalenka με 6-3, 6-2.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας είχε ξεκινήσει χθες, αλλά διακόπηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας στο 4ο game του 1ου σετ και συνεχίστηκε σήμερα.

Η Swiatek, η οποία ήταν μπροστά με 1-2, 30-30, στο σερβίς της Sabalenka, έκανε break αμέσως σήμερα με την επανεκκίνηση του ματς, για να προηγηθεί με 3-1. Στο 5ο game έσβησε ένα break point, έφτασε στο 4-1, και έκτοτε δεν έχασε άλλον πόντο στο σερβίς της στο 1ο σετ, για να το κλείσει στο 6-3.

Και στο 2ο σετ κυριάρχησε η Swiatek, η οποία δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point, ενώ "έσπασε" το σερβίς της Sabalenka στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), για να φτάσει με εμφατικό τρόπο στην τελική νίκη, σε 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 6η νίκη της Swiatek επί της Sabalenka σε 9 αναμετρήσεις (6-3). Η 22χρονη Πολωνή προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της στον τελικό του WTA Finals, όπου ήταν ημιφιναλίστ πέρσι.

Δεν έχει χάσει κανένα σετ σε 4 αναμετρήσεις στο Κανκούν, κάτι που ισχύει και για την άλλη φιναλίστ, την Jessica Pegula, επομένως πρόκειται για τις δυο καλύτερες παίκτριες του τουρνουά δίχως αμφιβολία και τον δυνατότερο δυνατό τελικό που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Επίσης αγωνίζονται και οι δυο για 1η φορά στον τελικό του WTA Finals, που για την Pegula θα είναι και ο δυνατότερος τελικός που έχει συμμετάσχει ποτέ. Θα είναι η 9η συνάντησή τους στο tour, με την Swiatek να έχει 5 νίκες και την Pegula 3, στις 8 προηγούμενες.

Εκτός από τον 1ο τίτλο της στο WTA Finals, η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων, Swiatek, θα διεκδικήσει και την επιστροφή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα πετύχει αν κερδίσει την Pegula αύριο. Αν τα καταφέρει, θα κάνει για 2η διαδοχική χρονιά το Year-end No.1. Διαφορετικά, η Sabalenka θα είναι εκείνη που θα μείνει στο Νο.1 έως το τέλος του 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots