WTA
Σάκκαρη: "Ακόμα μεγαλύτερο το κίνητρο τώρα"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © USTA
tn team Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 - 14:38

Η Μαρία Σάκκαρη δηλώνει φρέσκια, δηλώνει ακόμα πιο ορεξάτη από την πρώτη εβδομάδα της σεζόν και πανέτοιμη να πάρει την πολύ μεγάλη πρόκριση για το WTA Finals μέσα από το Indian Wells τις επόμενες ημέρες.

"Θα ακουγόταν τρελό να έλεγα ότι δεν έχω κίνητρο, επειδή προσπαθώ να πετύχω έναν από τους μεγαλύτερους στόχους που είχα στην καριέρα μου για πρώτη φορά, που είναι να μπω στο WTA Finals. To κίνητρό μου είναι ακόμα μεγαλύτερο από την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς", είπε η Σάκκαρη, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Indian Wells.

"Είναι το τέλος της σεζόν. Ξέρω πως οι άλλες παίκτριες είναι κουρασμένες. Ξέρω πως άλλες παίκτριες δεν έχουν αυτό τον στόχο. Ξέρω πως με δυο καλά αποτελέσματα, πιθανότατα θα τα καταφέρω. Αυτό δεν μου ασκεί πίεση, δεν νιώθω καμία πίεση, ξέρω πως μπορώ να δω τον εαυτό μου εκεί πέρα.

Επομένως, το κίνητρό μου είναι μεγάλο και νιώθω φρέσκια. Παίρνω έξυπνες αποφάσεις στην προπόνηση, ξεκουράζομαι και τα κάνω όλα όπως πρέπει, για να παραμείνω φρέσκια έως τα μέσα του Νοεμβρίου. Νιώθω εκπληκτικά που μπορώ να είμαι εδώ και να διεκδικήσω κάποιους βαθμούς που θα με στείλουν στο Finals."

Όσο για τον μεγαλύτερο στόχο της, μεταξύ πρόκρισης στο Finals και παραμονής στο Top 10, η Μαρία σχολίασε: "Είναι και τα δυο σπουδαία επιτεύγματα, που δεν θα μπορούσα να τα φανταστώ στο ξεκίνημα της σεζόν. Αυτή τη στιγμή είμαι η επόμενη, είναι φανταστικό που βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση και μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Μπορεί να ακούγεται τρελό για κάποιον που έχει παίξει πολλές φοες στη διοργάνωση, αλλά για μένα το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Είναι η πρώτη μου φορά, είναι ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά του κόσμου και μόνο 8 κοπέλες έχουν τη δυνατότητα να είναι εκεί. Είναι λοιπόν ένας μεγάλος στόχος, όμως και το να τελειώσω τη σεζόν όσο πιο ψηλά γίνεται στο Top 10 είναι εξίσου μεγάλος στόχος. Είναι μια ωραία πρόκληση."

Κάνοντας τον απολογισμό της γι' αυτή τη σεζόν, είπε: "Βλέποντάς το απ' έξω, θα έλεγε κανείς ότι η σεζόν μου είχε σκαμπανεβάσματα. Οι δυο ημιτελικοί σε Grand Slam ήταν σπουδαία αποτελέσματα για μένα, απέδειξα ότι ήταν η ώρα να κάνω το επιπλέον βήμα και το έκανα στην Οστράβα. Πήρα τις ευκαιρίες μου. Πιστέυω πως κάναμε έξυπνο προγραμματισμό με τον Tom, που μου έδωσε και μερικά έξτρα ρεπό φέτος, πιθανότατα γιατί έβλεπε περισσότερο απ' ότι εγώ πως θα ήταν μια μεγάλη σεζόν. Ήταν προετοιμασμένος γι' αυτό και είναι καλό που έχουμε αυτή την επικοινωνία. Θα έλεγα ότι ήταν μια παράξενη χρονιά, αλλά ειδικά μετά το Μαϊάμι ήταν πολύ επιτυχημένη. Ξέρω ότι μπορώ να τελειώσω τη σεζόν δυνατά. Το κλειδί, όμως, νομίζω ότι ήταν η καλή επικοινωνία με την ομάδα. Πολλοί ίσως δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια της σεζόν, που είναι 10 ή 11 μήνες. Πρέπει να το κάνεις. Στην αρχή πίστευα ότι θα έχανα τη φόρμα μου, αλλά τώρα που μεγάλωσα και ωρίμασα περισσότερο, κατάλαβα ότι είναι καλό για το σώμα μου.

Δεν έχω ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο καλά έχω παίξει αυτή τη σεζόν. Δεν είμαι συνηθισμένη ακόμα να βρίσκομαι στο Top 10. Θα το συνηθίσω γιατί βλέπω τον εαυτό μου να μένει εδώ. Δεν θέλω να ακουστεί υπεροπτικό, αλλά έτσι βλέπω τον εαυτό μου. Θέλω μερικές εβδομάδες άδεια μετά τη σεζόν, για να καταλάβω τι έχω κάνει. Τότε θα καταλάβω πόσο καλή ήταν αυτή η σεζόν, πόσο καλά έχω παίξει και τι έχω πετύχει. Δεν είναι ώρα να το σκεφτώ τώρα. Τώρα πρέπει να συνεχίσω την προσπάθεια, να πιέσω τον εαυτό μου και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω."

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει την πορεία της στο Indian Wells από τον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Marketa Vondrousova με την Viktorija Golubic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots