WTA
Πρεμιέρα απέναντι στην Kalinskaya η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: J&T Banka Ostrava Open
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 22:20

Η Anna Kalinskaya θα είναι η πρώτη παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στο 500άρι της Μόσχας η Μαρία Σάκκαρη.

Η Kalinskaya επικράτησε σε ένα πολύ κλειστό ματς της Dayana Yastremska με 7-6 (5), 6-4 έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά σήμερα, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Kremlin Cup, όπου περίμενε η Μαρία Σάκκαρη.

To 1ο σετ της αναμέτρησης ήταν πολύ αμφίρροπο και η Yastremska απώλεσε δυο φορές προβάδισμα με σετ. Τη δεύτερη φορά είχε προηγηθεί με 5-3 και είχε ένα set point στο σερβίς της στο 5-4, 40-30, αλλά δεν έκλεισε το σετ, με την Kalinskaya να κάνει το break και να ισοφαρίζει σε 5-5. Έσβησε και break point στη συνέχεια η Ρωσίδα, που τελικά πήρε αυτό το σετ στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-0 και έχασε τα πρώτα 5 set points της, αλλά αξιοποίησε το 6ο και έκανε το 7-5!

Στο 2ο σετ η Kalinskaya προηγήθηκε με 5-1, αλλά και πάλι λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσει", με την Yastremska να κερδίζει τα 3 επόμενα games και να μειώνει σε 5-4. Στο 10o game η Yastremska έσβησε διπλό match point, είχε ένα break point για το 5-5, τελικά όμως η Kalinskaya έκλεισε το game και τελείωσε το παιχνίδι στο 4ο match point της.

Η Σάκκαρη, Νο.3 στο ταμπλό του Kremlin Cup, θέλει αυτή την εβδομάδα να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση για το WTA Finals, με μια καλή πορεία στο τουρνουά της Μόσχας.

Είχε bye στον 1ο γύρο και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στον 2ο γύρο την Τετάρτη, απέναντι στην Kalinskaya, την οποία θα αντιμετωπίσει για 1η φορά.

Αυτός θα είναι και ο πρώτος αγώνας στην indoor season για τη Σάκκαρη, σε αντίθεση με την Kalinskaya που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο Kremlin Cup, κερδίζοντας πριν από τη Yastremska και τις Viktoria Kuzmova (6-3, 6-7, 6-1) και Vitalia Diatchenko (6-4, 6-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots