WTA
Νίκησε "καθαρά" τη Halep και μπήκε 4άδα η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © VTB Kremlin Cup
tennisnews team Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 - 17:42

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τη Simona Halep με 2-0 σετ στην πρώτη τους συνάντηση και προκρίθηκε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο στα ημιτελικά του VTB Kremlin Cup της Μόσχας.

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε και σήμερα καταπληκτικό τένις και επιβλήθηκε της Simona Halep με 6-4, 6-4 σε ένα σκληρό ματς, για να πάρει την πρόκριση για τις "4" καλύτερες του VTB Kremlin Cup στη Μόσχα.

Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο την Ekaterina Alexandrova, που έκανε νωρίτερα σήμερα την έκπληξη και απέκλεισε την κορυφαία του ταμπλό, Aryna Sabalenka.

Η Σάκκαρη κέρδισε τους πιο κρίσιμους πόντους στα πρώτα 5 games και βρέθηκε μπροστά με 4-1. Συγκεκριμένα επέστρεψε από το 15-40 σε δυο συνεχόμενα games που σέρβιρε, για το 2-1 και αργότερα για το 4-1, ενώ στο ενδιάμεσο κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς της Halep για το 3-1, σε ένα game που είχε προηγηθεί με 0-40 αλλά η Ρουμάνα την ισοφάρισε σε 40-40.

Λίγο έλειψε να συνεχιστεί το σερί της Σάκκαρη και στο 6ο game, με τη Halep να χάνει νέο προβάδισμα, με 40-0 αυτή τη φορά, και να αντιμετωπίζει break point στο 1-4, 40-Α. Κατάφερε ωστόσο να κρατήσει το σερβίς της και να μείνει "ζωντανή" στο σετ, μειώνοντας σε 4-2.

Αργότερα η Ρουμάνα έκανε και το break back, για να μειώσει σε 5-4, όταν όμως σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ η Σάκκαρη έκανε ακόμα ένα break, μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια που είχε 4 ισοπαλίες και 4 σβησμένα set points από τη Halep, η Ελληνίδα έφτασε τελικά στο 6-4 και έκλεισε το 1ο σετ.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στο 2ο σετ, με τη Σάκκαρη να κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα και να ελέγχει απόλυτα το ματς, αφού προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1. Αυτή τη φορά μάλιστα έκανε και το double break και έφτασε στο 5-1, δείχνοντας πως θα ήταν εύκολη υπόθεση το κλείσιμο του αγώνα.

Η Halep ωστόσο αρνήθηκε να της το κάνει εύκολο και, αφού έσβησε ένα match point στο σερβίς της Σάκκαρη στο 5-1, 40-30, πήρε τα 3 επόμενα games και έκανε 2 συνεχόμενα break, για να μειώσει σε 5-4. Η Σάκκαρη δεν έχασε την ψυχραιμία της, επέστρεψε από το 30-0 στο επόμενο game και άσκησε έντονη πίεση στη Halep, για να καταφέρει τελικά στο 2ο match point της να κλείσει το ματς και να "σφραγίσει" τη νέα μεγάλη νίκη της, έπειτα από 1 ώρα και 44 λεπτά.

Η Σάκκαρη, η οποία εξασφάλισε χθες και μαθηματικά την πρόκρισή της στο WTA Finals της Γουαδαλαχάρα, θα διεκδικήσει αύριο την πρόκρισή της σε ακόμα έναν τελικό σε 500άρι, λίγες εβδομάδες μετά από την Οστράβα.

Θα είναι η 4η συνάντησή της με την Alexandrova, την οποία είχε κερδίσει και στις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, με πιο πρόσφατη αυτή στο Σαν Χοσέ το 2019, όπου την είχε κερδίσει με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots