WTA
Συγκλονιστική Kontaveit, νικήτρια στο Κλουζ και πρόκριση στη Γουαδαλαχάρα! (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Transylvania Open
tennisnews team Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 19:09

H Anett Kontaveit "έκλεψε" την τελευταία στιγμή την πρόκριση για το WTA Finals από την Ons Jabeur, καθώς κέρδισε τη Simona Halep με εμφατικό τρόπο και κατέκτησε το Transylvania Open στο Κλουζ της Ρουμανίας. Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος της και η 26η νίκη της στους τελευταίους 2,5 μήνες (26-2).

Η Kontaveit επιβλήθηκε στον τελικό του Transylvania Open της Halep με 6-2, 6-3 και "άλωσε" το Κλουζ, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια σε ακόμα ένα τουρνουά για φέτος.

Είναι ο 4ος φετινός τίτλος της Kontaveit και ο 5ος συνολικά στην καριέρα της (5-7). Αξίζει να σημειωθεί πως έχει παίξει σε 6 τελικούς φέτος και έχει κερδίσει τους 4 τελευταίους, έχει δηλαδή 4 συνεχόμενους κερδισμένους τελικούς, ενώ και τα 4 τρόπαια είναι από τα τέλη του Αυγούστου μέχρι σήμερα, δηλαδή σε κάτι περισσότερο από 2 μήνες.

Σ' αυτό το διάστημα, όταν είχε βάλει τέλος σε ένα σερί 5 διαδοχικών ηττών, η Kontaveit όχι μόνο έχει κερδίσει 4 τουρνουά (Κλήβελαντ, Οστράβα, Μόσχα, Κλουζ), αλλά έχει πετύχει και 26 νίκες, σε 28 αναμετρήσεις!

Και σήμερα ήταν τρομερή η 25χρονη Εσθονή, η οποία χρειάστηκε μόλις 70 λεπτά για να κερδίσει την τοπική ηρωίδα Halep, που μέχρι τώρα στο τουρνουά είχε όλα κι όλα 12 χαμένα games!

Η Kontaveit τη συνέτριψε με 6-2, 6-3, κάνοντας 3 συνεχόμενα break στο 1ο σετ και επιστρέφοντας από το 0-2 στο 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε 5 games στη σειρά και πέρασε μπροστά με 5-2.

Η Halep συνέχισε να παλεύει και έσβησε 3 match points για να κερδίσει το μεγαλύτερο σε διάρκεια game - με 7 ισοπαλίες - και να μειώσει σε 5-3, αλλά η Kontaveit δεν πτοήθηκε και ανταποκρίθηκε με ένα love service game, που της χάρισε την τελική επικράτηση.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου βρισκόταν στο Νο.30 του κόσμου η Kontaveit, η οποία αύριο θα ανεβεί στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, στην πρώτη της είσοδο στο Top 10!

Επίσης, κατάφερε να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στο WTA Finals, παίρνοντας το τελευταίο εισιτήριο μέσα από τα χέρια της Jabeur, που βρισκόταν μέχρι και σήμερα στο Νο.8 του Race, αλλά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας τραυματισμού της στον αγκώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots