WTA
Θετικό ποδαρικό της Παπαμιχαήλ στο Μπουένος Άιρες

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 - 9:44

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθειά της στο δυνατό τουρνουά της WTA στην κατηγορία των 125.000 δολαρίων, Argentina Open, που φιλοξενείται στο Μπουένος Άιρες.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.199 στην παγκόσμια κατάταξη, επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της συμπαίκτριά της στο διπλό, Maria Lourdes Carle, με 3-6, 6-2, 6-2, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες της χωμάτινης διοργάνωσης της WTA 125K Series.

Το ξεκίνημα της Δέσποινας ήταν κάπως νευρικό και υπέστη 3 break στα 3 πρώτα service games της, κρατώντας παρόλα αυτά μια επαφή με το σκορ. Η Carle ωστόσο κράτησε το σερβίς της για 1η φορά στο ματς στο 6ο game και προηγήθηκε με 4-2, ενώ αργότερα έκανε και 4ο break, για να κλείσει το σετ με 6-3.

Η Παπαμιχαήλ όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματά της και γινόταν αισθητή και η ανωτερότητά της στο γήπεδο. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-1 και τελικά το έκλεισε στα 8 games, ενώ με 6-2 πήρε και το 3ο σετ, στο οποίο η Carle έσβησε 2 break points για να μειώσει σε 3-2, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε τα 3 επόμενα games και ολοκλήρωσε την ανατροπή σε 2 ώρες και 16 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Argentina Open, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει μια ακόμα παίκτρια από τη διοργανώτρια χώρα, την Solana Sierra, που κέρδισε την προερχόμενη από τα προκριματικά Sol Faga, με 6-2, 6-4.

Η Παπαμιχαήλ και η Carle κέρδισαν από τη Δευτέρα τη Μεξικανή Ana Sofia Sanchez και την Κινέζα Xiaodi You με 6-3, 6-3 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Χιλιανή Barbara Gatica και τη Βραζιλιάνα Rebeca Pereira, Νο.4 στο ταμπλό, σήμερα, γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots