WTA
"Άγγιξε" τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες η Παπαμιχαήλ

 
"Άγγιξε" τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες η Παπαμιχαήλ
tn team Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 - 21:33

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η συμπαίκτριά της από την Αργεντινή Lourdes Carle, πήραν τη 2η θέση στο WTA τουρνουά του Μπουένος Άιρες, φτάνοντας μια ανάσα μακριά από τον τίτλο, αφού είχαν 3 χαμένα championship points!

Σε ακόμα μια σημαντική διάκριση για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ σ' αυτή τη σεζόν, η 28χρονη Ελληνίδα και η παρτενέρ της, Maria Lourdes Carle, ήταν φιναλίστ στο τουρνουά της σειράς WTA 125K Series στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής

Η Δέσποινα και η Carle έπαιξαν σήμερα στον τελικό του WTA Argentina Open με τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Ρουμάνα Irina Maria Bara και τη Γεωργιανή Ekaterine Gorgodze, αλλά ηττήθηκαν μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι με 5-7, 7-5, 10-4.

Παρότι βρέθηκαν πίσω με 3-5, Παπαμιχαήλ και Carle είχαν καταφέρει να "γυρίσουν" το 1ο σετ και να το κατακτήσουν. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να ολοκληρώσουν το ματς στο 2ο σετ, στο οποίο εκείνες είχαν προηγηθεί με 5-3 και μάλιστα είχαν τριπλό championship point για να πάρουν τη νίκη στο 7-5, 5-4, 40-15, με τις Bara και Gorgodze να μένουν ως δια μαγείας στο ματς και να παίρνουν τελικά το σετ με 7-5.

Το match tie-break ήταν ντέρμπι μόνο στους πρώτους πόντους, με το σκορ να είναι στο 4-4, όμως στη συνέχεια οι κορυφαίες του ταμπλό ήταν καλύτερες και κέρδισαν 6 πόντους στη σειρά, για να επιβληθούν με 10-4.

Αυτή ήταν η 1η φορά που η Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε σε έναν τελικό σε 125άρι τουρνουά της WTA. Είναι μια χρονιά με πολλές επιτυχίες για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τον Ιούνιο είχε κερδίσει τον 1ο της τίτλο σε ένα 60άρι στο Τσάρλεστον στα μονά, ενώ κέρδισε και έναν τίτλο σε 25άρι στα διπλά τον προηγούμενο μήνα, στο Loule της Πορτογαλίας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.199 της παγκόσμιας κατάταξης στα μονά, αλλά αναμένεται να κερδίσει 12 θέσεις αύριο, ενώ στα διπλά είναι στο Νο.316 του κόσμου και αναμένεται να κερδίσει 61 θέσεις αύριο και να βρεθεί κοντά στην επιστροφή της στο Top 250.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots