WTA
Σάκκαρη: "Πιστεύω πως θα κερδίσω Grand Slam"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 - 8:00

Στην πρώτη της συνέντευξη για το WTA Finals, η Μαρία Σάκκαρη παραδέχτηκε πως στις αρχές της χρονιάς δεν περίμενε πως θα έπαιζε στο τουρνουά, θυμήθηκε την όχι και τόσο μακρινή εποχή που έπαιζε στα Futures της ITF, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της πως αργά ή γρήγορα θα σηκώσει έναν Grand Slam τίτλο.

Για το πως νιώθει που είναι στο πρώτο της WTA Finals: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να προκριθώ στις αρχές της χρονιάς. Αλλά μετά από τα αποτελέσματα που είχα, ειδικά στο Παρίσι, με έκανε να συνειδητοποιήσω πως έχω μια ευκαιρία. Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι εδώ και που θα παίξω με τις κορυφαίες παίκτριες."

Για το αν νιώθει ξεχωριστή και πως είναι ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου με την παρουσία της στη Γουαδαλαχάρα και στις εκδηλώσεις των τελευταίων ημερών, είπε: "Ναι, με κάνει. Με κάνει να συνειδητοποιώ για μια ακόμα φορά πως είμαι υπερήφανη με τον εαυτό μου και που βρίσκομαι ανάμεσα στις 8 καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω πως έχω φτάσει σ' αυτό το σημείο. Λίγα χρόνια πριν δεν το φανταζόμουν καν. Είναι θαυμάσιο που είμαι εδώ, είναι μια διαφορετική εμπειρία, να ντύνεσαι όμορφα, να είσαι σε ένα τουρνουά στο οποίο δεν είναι πολλές άλλες παίκτριες, σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστά."

Για το πως νιώθει που έχει μαζί της στη Γουαδαλαχάρα τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου: "Είναι θαυμάσιο που την έχω εδώ, γιατί με βοήθησε να ντυθώ για το γκαλά (γέλια). Όχι, είναι θαυμάσιο επειδή είναι πολύ σημαντικό ένας γονιός να βλέπει το παιδί του εδώ. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κερδίσεις ένα Grand Slam ή ένα τουρνουά σαν κι αυτό, είναι εκπληκτική εμπειρία για όλους, για την ομάδα μου, για μένα, για εκείνη και για τον πατέρα μου πίσω στο σπίτι."

Για την προσαρμογή που είναι δύσκολη σε μια πόλη σαν τη Γουαδαλαχάρα: "Νομίζω όλοι ξέρουμε ότι έπρεπε να έρθουμε νωρίς εδώ εξαιτίας των συνθηκών. Το υψόμετρο είναι στα 1.500 μέτρα. Ξέραμε πως θα έπρεπε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Προσωπικά ξέρω πως μπορεί να μην παίξω το καλύτερό μου τένις και να αποδεχτώ πως κάποιες στιγμές μπορεί να νιώσω περίεργα. Θα γίνουν και λάθη που δεν θα γινόντουσαν αν παίζαμε σε μηδενικό υψόμετρο. Όποιος αποδεχτεί τα λάθη και το 'άσχημο' τένις αυτή την εβδομάδα - ξέρετε πως το εννοώ το άσχημο - τότε θα έχει την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσει αυτό το τουρνουά."

Για το υψηλό της κίνητρο: "Όλες έχουμε μεγάλο κίνητρο, ειδικά εμείς που παίζουμε για πρώτη φορά εδώ. Είναι ένα τουρνουά που δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν πολλές παίκτριες. Είναι σαν μια γιορτή για την καλή σεζόν που είχαμε. Με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο καλή ήταν η σεζόν μου. Θα προσπαθήσω το καλύτερό μου και θα το απολαύσω όσο μπορώ εκεί έξω."

Για το ποιες είναι οι προσδοκίες της στον όμιλο με τις Aryna Sabalenka, Iga Swiatek και Paula Badosa: "Είμαστε οι 8 καλύτερες παίκτριες στον κόσμο, οπότε δεν περιμένω να υπάρχει εύκολος αγώνας. Είμαι έτοιμη να παίξω τρεις πολύ δύσκολους αγώνες στη φάση των ομίλων. Είναι τρεις διαφορετικές παίκτριες, με τις δυο έχω παίξει αρκετές φορές ήδη. Θα προσπαθήσω να κάνω το παιχνίδι μου."

Για το τι θυμάται από την εποχή που έπαιζε στα 15άρια και στα 25άρια της ITF: "Δεν πάει πολύς καιρός από τότε. Πιστεύω πως η εξέλιξη έχει να κάνει με το ποιος το πιστεύει περισσότερο και ποιος δουλεύει περισσότερο. Ένα πράγμα που έχω να πω, είναι πως πίστευα σε μένα όλα αυτά τα χρόνια. Και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως δούλεψα σκληρά για να βρεθώ εδώ. Έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που θα δείξεις στον εαυτό σου."

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της στη χρονιά: "Θα ξεκινήσω με το χειρότερο, που ήταν οι δυο εβδομάδες που ήμουν κολλημένη στο δωμάτιο, ειδικά μετά από ένα καλό τουρνουά που είχα κάνει στο Άμπου Ντάμπι. Ήταν δύσκολο αυτό ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Έκανα εξετάσεις αίματος μετά απ' αυτό και μπορώ να σας πω πως δεν ήταν ιδανικό που ήμουν σε ένα δωμάτιο για δυο εβδομάδες. Μου πήρε χρόνο να ξαναβρώ τη φόρμα μου, αλλά και να επανέλθω σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Δεν θέλω να ακουστώ κακομαθημένη, γιατί πολύ άλλοι άνθρωποι στον κόσμο αναγκάζονται να το κάνουν αυτό, ή το έκαναν για ενάμιση χρόνο, την καραντίνα, αλλά για μένα ήταν δύσκολο επειδή έπρεπε να βγω και να παίξω 2 μέρες μετά απ' αυτό. Αυτός είναι ο μόνος λόγος. Ένιωσα να χάνω την ταυτότητά μου μετά απ' αυτό, όπως έχω ξαναπεί.

Μετά ήρθε το Μαϊάμι, το Roland Garros και το US Open ήταν τα καλύτερα για μένα. Δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στο Roland Garros και στο US Open, γιατί ήταν διαφορετική ατμόσφαιρα και ήταν κάτι που συνέβη 2 φορές μέσα σε 6 μήνες. Ήταν θέμα αυτοπεποίθησης, είπα στον εαυτό μου, Μαρία, το έκανες δυο φορές μέσα στη χρονιά, είναι τρομερό αποτέλεσμα (χαμόγελο).

Θα ήθελα πολύ να κερδίσω και τα δυο τουρνουά, αλλά είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα έρθει και αυτό στην καριέρα μου. Είμαι σε ένα σημείο που στ' αλήθεια πιστεύω ότι θα έρθει. Δεν ξέρω πότε, αλλά θα γίνει."

Η Σάκκαρη θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο WTA Finals την Πέμπτη, στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 9HD), απέναντι στην Iga Swiatek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots