WTA
Κέρδισε και ελπίζει η Sabalenka, προκρίθηκε η Badosa (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 6:29

H Aryna Sabalenka βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στον δεύτερο αγώνα της στο WTA Finals, στο τέλος όμως έφτασε στην ανατροπή και κέρδισε την Iga Swiatek, παραμένοντας "ζωντανή" στο τουρνουά. Τη Δευτέρα η Sabalenka θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη, ενώ στα ημιτελικά προκρίθηκε ήδη η Paula Badosa.

H Sabalenka πήγε στη Γουαδαλαχάρα ως Νο.1 στο ταμπλό για το WTA Finals μετά και την απόσυρση της Ashleigh Barty από το Race, ωστόσο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τις υποχρεώσεις της, κερδίζοντας μόλις 6 games στα 3 πρώτα σετ που έπαιξε στο τουρνουά.

Στην πρεμιέρα της είχε χάσει από την Badosa με 4-6, 0-6 και έχασε εύκολα το 1ο σετ και από την Swiatek στον δεύτερο αγώνα της, κατάφερε όμως μετά από μεγάλη προσπάθεια και πολλά σκαμπανεβάσματα να κερδίσει την Πολωνή με 2-6, 6-2, 7-5 και να παραμείνει "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης.

Μετά από ένα κακό 1ο σετ, η Sabalenka ανέβασε την απόδοσή της και κέρδισε με 6-2 το 2ο. Στο 3ο σετ έκανε ένα break νωρίς για το υπέρ της 2-1, αλλά η Swiatek απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Έκτοτε οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι ως το τέλος, με τη Sabalenka τελικά να κάνει το πολύ σημαντικό break στο 11ο game (6-5) και με love service game να ολοκληρώνει την ανατροπή για το 7-5. Να σημειωθεί πως λίγα λεπτά είχε σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά και ήταν 2 πόντους μακριά από την ήττα, στο 4-5, 30-30.

Παρότι κινδύνεψε άμεσα, η κορυφαία του ταμπλό διατήρησε για τα καλά ζωντανές τις ελπίδες της, αφού δεν χρειάζεται καν να περιμένει κάποιον συνδυασμό αποτελεσμάτων. Με τη νίκη της επί της Swiatek τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα στον όμιλο, με την Badosa να εξασφαλίζει και μαθηματικά την 1η θέση και τη 2η θέση θα πάρει όποια κερδίσει τον αγώνα μεταξύ της Sabalenka και της Σάκκαρη τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots